10 augustus 2019

CDA zwaait Snackbar Koolen te Velp uit

Zaterdagmiddag 10 augustus heeft de voltallige CDA-fractie André Koolen van Snackbar Koolen te Velp uitgezwaaid. De snackbar verdwijnt -noodgedwongen-  voor een nog aan te leggen rotonde. Na ruim 62 jaar komt er definitief een einde aan deze markante plek op de kruising N324 en Tolschestraat. Voor de lokale CDA-fractie genoeg aanleiding om André persoonlijk te bedanken en hem en alle betrokkenen alle goeds voor de toekomst toe te wensen.

Alex van Megen (fractievoorzitter) bood André namens het lokale CDA een bierpakket, Graafs bittertje en een kaart aan. 10 en 11 augustus is de snackbar voor het laatst geopend. André had speciaal een afscheidsboek neergelegd waar bezoekers nog een laatste groet en boodschap konden neerschrijven. Speciale pennen met opdruk waren neergelegd voor dit bijzondere afscheid.

Velps raadslid Jochem Jacobs: “Snackbar Koolen is toch een markant punt in Velp. Iedereen kent het. Jammer dat het verdwijnt."

André vertelde de geïnteresseerde raadsleden enthousiast over deze unieke plek in Velp, gelegen op een kruispunt van 11 fietsroutes, en hoeveel inwoners en passanten, maar ook mensen van de Residentie, graag naar deze plek kwamen om een frietje of ijsje te nuttigen. Het verdwijnen van de snackbar was groot lokaal en regionaal nieuws en André werd overspoeld met hartverwarmende reacties en bezoekjes.

Raadslid Roland Eijbersen, die een boodschap namens de fractie in het afscheidsboek neerschreef, zag een gedreven ondernemer: “Je merkt aan alles dat André Koolen ziel en zaligheid in zijn werk stopt. André vertelde ons over de laatste ontwikkelingen rondom geïnteresseerden die er zijn voor het gebouwtje van de friettent. Hopelijk voor hem komt dat allemaal goed. Het is niet niks wat er gebeurd, voor hem en zijn familie. Voor velen zal deze plek een herinnering blijven, daarvan ben ik overtuigd. En André heeft echt hele goede frikandellen!”

Na het nuttigen van enkele versnaperingen en André alle goeds te hebben toegewenst, vertrok de fractie. Zondag 11 augustus verwacht André de grootste en daarmee laatste toeloop voor zijn snackbar. Dan stopt Snackbar Koolen écht definitief. 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.