21 september 2018

Multifunctioneel centrum in Grave: de tijd vér vooruit

BrabantZorg heeft bij de eerste evaluatie van het multifunctionele centrum in Catharinahof gezegd dat zij de zichtbaar positieve trend wil voortzetten en, met behulp van een groter cultuurbudget, meer activiteiten op de planken wil krijgen. Dat zei directeur Ad van Boxmeer gisteren overstaan van politiek Grave. Negen raadsleden, waaronder de voltallige CDA-fractie, luisterden aandachtig naar de presentatie waarin BrabantZorg terugkeek op de eerste vijf jaar. 

De elf ruimten van het multifunctionele centrum zijn eigendom van de gemeente. BrabantZorg huurt en exploiteert deze en draagt het volledige exploitatierisico. Zij bieden maatschappelijke, culturele en welzijnsactiviteiten en "ondersteunende horeca". Inmiddels heeft het restaurant een volledige horecavergunning.

Het aantal vaste gebruikers is contant, het aantal incidentele gebruikers groeit gestaag. Het aanbod binnen de muren van Catharinahof wordt meer en meer herkenbaar. Er is áltijd iets te doen. Diverse gasten stellen vast: "Wat is Grave de tijd vér vooruit!" Het concept van en binnen Catharinahof is landelijk uniek, dus onderscheidend en innovatief. De toenemende belangstelling maakt dat het exploitatieresultaat een positieve ontwikkeling laat zien.

BrabantZorg wil het aantal culturele activiteiten vergroten en verbreden. Zij zet daarom een programmaraad op, waarin Graafse burgers participeren. Het aanbod is namelijk voor Grave en wijde omgeving. Om concrete plannen van de grond te krijgen, heeft zij een cultuurbudget nodig. De gemeenteraad kan dus een subsidieverzoek tegemoet zien.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.