17 februari 2021

CDA zet vrijwilligers en ondernemers in het zonnetje op Valentijnsdag

Jaarlijks op Valentijnsdag zet het CDA vrijwilligers uit Escharen, Gassel, Grave en Velp in het zonnetje. De vrijwilligers worden op die dag verrast met een mooie roos en lekkere chocola. Dit jaar werden Hans Willekes uit Velp (die zich al jaren inzet voor de dorpsraad Velp), Ineke Hendriks uit Gassel (die zich o.a. al jaren inzet voor de dorpsraad Gassel, de viersprong en andere activiteiten in het dorp) en Mark van der Linden uit Escharen (die o.a. toeziet op het beheer van het Emmausklooster te Velp) in het zonnetje gezet. In Grave was het de welbekende Quirijn van den Berk die een roos en chocola ontving. Zijn bijdrages aan tal van activiteiten (o.a. de sinterklaasintocht, Graafse horecashow en Uit de Qunst) maakt dat hij het verdient om dit jaar in het zonnetje te worden gezet.

Dit keer was de actie echter extra speciaal, omdat niet alleen vrijwilligers maar ook een ondernemer, vereniging of stichting uit Escharen, Gassel, Grave en Velp een Valentijnse verrassing kreeg. Het CDA Grave ziet dat veel ondernemers het op dit moment zwaar hebben. Het jaar 2020, en de in dat jaar ontstane coronacrisis, heeft zijn gevolgen gehad voor de ondernemers, verenigingen en stichtingen. Om die reden heeft het CDA dit jaar besloten om ook een vereniging/stichting of onderneming een Valentijns bezoek te brengen. Zo kreeg kapsalon Hairs in Escharen, het dorpsservicepunt in Gassel en bakkerij Bongaards in Velp een klein presentje. Daarnaast heeft de binnenstad van Grave het ook nog eens extra zwaar gehad met alle werkzaamheden die daar hebben plaatsgevonden en die nog steeds plaatsvinden. Om die reden, en mede omdat Toons bloemenwinkel er na jaren van aanwezigheid in de binnenstad mee gaat stoppen, heeft het CDA ook bij Toons bloemenwinkel een presentje langs gebracht.

“We hadden graag al onze ondernemers, verenigingen en stichtingen willen bezoeken en een hart onder de riem willen steken”, stelt het Graafse CDA. “We willen alle ondernemers in deze tijd uiteraard sterkte wensen en hopen dat corona snel de wereld uit is zodat stabiliteit, zekerheid en continuïteit weer terugkomt bij onze ondernemers, verenigingen en stichtingen”.  

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.