03 november 2019

Welkom nieuwe inwoners & Cantate Deo

Welkomstbijeenkomst

Afgelopen week was de welkomstbijeenkomst voor de nieuwe inwoners die het afgelopen jaar in onze gemeente zijn komen wonen. Op het Historisch Stadhuis werden ze gastvrij ontvangen en toegesproken door burgemeester Roolvink. Hierna volgde een rondleiding onder leiding van een gids door de binnenstad. Ter afsluiting volgde een hapje en drankje op het Historisch Stadhuis waar tevens enkele lokale maatschappelijke organisaties en groepen zich presenteerden. Er volgden geanimeerde gesprekken, waarbij namens het CDA Grave wethouder Ben Peters en raadslid Jochem Jacobs aanwezig waren.

CDA-afdeling Grave, die zich lokaal inzet voor onze inwoners in Escharen, Gassel, Grave en Velp heet de nieuwe inwoners van harte welkom in onze gemeente. Wij wensen jullie veel woonplezier toe.

Cantate Deo 55 jaar

Op zondag 3 november organiseerde het koor Cantate Deo onder leiding van haar dirigent Uschi Krawczyk haar jubileumconcert in de Protestante Kerk aan de Bagijnenstraat. Het koor werd bijgestaan door haar vaste pianist Corrie Uijtdewilligen. De Christelijk Gemengde Zangvereniging bestaat namelijk dit jaar 55 jaar en deze bijzondere mijlpaal was reden genoeg voor een feestelijk concert met een rijk programma.

Voorzitter van het koor Jenneke van Dongen kondigde deskundig en met veel zorg de diverse muziekstukken aan. Ook de geschiedenis van het koor werd door haar kort besproken. In al die jaren heeft het koor honderden optredens verzorgd tijdens kerkdiensten, maar ook in verzorgingshuizen en ziekenhuizen. Het koor legde zich tijdens het concert toe op bijzondere stukken van Mozart en Mendelssohn, maar ook Memory van Andrew Lloyd Webber kwam voorbij. Mezzosopraan Sarah Konig en organiste Anneke Mols hebben beiden een muzikaal intermezzo ten gehore gebracht.

Het optreden vormde in haar geheel een mooi muzikaal succes. Een feestelijk gebeuren voor alle betrokkenen. Namens het CDA waren wethouder Ben Peters en raadslid Roland Eijbersen aanwezig. Het CDA Grave wenst Cantate Deo nog vele goede muziekjaren toe. 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.