Jochem Spoorendonk

Commissielid

Jochem Spoorendonk (1976) is in Grave op het Noordeinde geboren. Hij is commissielid van het CDA in de gemeenteraad van Grave.

Jochem heeft met diverse plekken kennis gemaakt: "Na een verhuizing naar het Estersveld ben ik op De Sprankel begonnen. Via het Dukenburg College ben ik uiteindelijk bij de Universiteit Twente in Enschede beland en daar op kamers gegaan. Daarna heb ik nog gewoond in Hastings (USA), Den Haag en ‘s-Hertogenbosch waarna ik in 2005 weer in Grave in de Zittert ben gaan wonen met mijn vrouw en later mijn twee kinderen!"

Wat heeft Jochem met de gemeente waar hij in woont en waarom is hij politiek actief? Jochem: "Grave heeft altijd een speciale plek gehad bij mij, in mijn school en studententijd was ik er bijna elk weekend wel te vinden in de Graafsche binnenstad en later bij mijn ouders en schoonouders. Ik heb altijd in de veiligheidssector bij de overheid gewerkt, nu alweer 12,5 jaar. Ik ben actief voor de basisschool van mijn kinderen, vrijwilligerswerk, het hardlopen en uiteraard mijn familie! Hopelijk kunnen we als team CDA iets betekenen voor de Graafse gemeenschap, inclusief onze prachtige kerkdorpen Escharen, Gassel en Velp. Ik wil mezelf vol inzetten om een krachtige samenleving te realiseren."

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.