Jochem Jacobs

Raadslid

Mijn naam is Jochem Jacobs. Geboren op 16 Maart 1990 in het ziekenhuis van Nijmegen. Mijn hele leven heb ik mogen doorbrengen in het prachtige dorpje Velp, waar ook een groot deel van mijn familie woont. De basisschool heb ik in Velp gevolgd en mijn middelbaar onderwijs op het Merlet in Grave.

Jochem is sinds 4,5 jaar actief bezig met de politiek, omdat ik ervoor wil zorgen dat ik de rest van mijn leven kan blijven wonen in een prachtige omgeving. En niet alleen ik wil hiervan kunnen genieten, ik wil dat iedereen dit privilege heeft. Om dit te kunnen volbrengen studeer ik Bestuurskunde op de Radboud universiteit om voldoende kennis op te kunnen bouwen wat betreft het werk binnen het openbaar bestuur. Voorafgaand aan deze studie heb ik de opleiding Media & Entertainment management op HBO niveau afgerond. Men kan dus zeggen dat ik zeer divers ben opgeleid.

Naast mijn studie werk ik bij de Jumbo Supermarkt in Grave en bij Lepoutre Horeca. Bij de Jumbo werk ik al vanaf mijn 15de en bij Lepoutre vanaf mijn 18de. Een behoorlijke tijd dus. Het biedt me ook de kans om een mooie kennissenkring op te bouwen. Op die manier heb ik veel mensen leren kennen en hebben veel mensen mij leren kennen door de jaren heen. Iets wat ik zelf zeer belangrijk vind, omdat ik het prettig vind om te weten wie er zoal bij mij in de buurt woont.

Het CDA bracht me de mogelijkheid om mee te helpen vorm te geven aan onze toekomst. Een van onze speerpunten is het accommoderen van jongeren om onze cultuur te mogen behouden. Dit door middel van het stimuleren van initiatieven en het open staan voor suggesties. Ook de communicatie mag beter en het behoud van de natuur en cultuur van onze stad staat ook centraal! Al om al, het bouwen aan een krachtige samenleving!

Binnen de CDA-fractie is Jochem de penningmeester en de eerst aanspreekbare fractielid voor de onderwerpen herontwikkeling Generaal de Bonskazerne, begraafplaatsen, overige gemeentelijke eigendommen, volkshuisvesting, WABO, afvalinzameling, wijken en dorpsraden, kunst, cultuur en bibliotheek, herontwikkeling Drie-eenheid, openbaar groen en vrijwilligerswerk.

Wilt u Jochem Jacobs berichten, dan kunt u een mail sturen naar jochem.jacobscda@outlook.com

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.