Ben Peters

wethouder

Ben Peters (1954) is momenteel wethouder namens het CDA in het College. Ben is getrouwd met Lia en zij zijn ouders van twee dochters, Laura en Marleen, plus nog de opa en oma van kleinkinderen Sam en Guus.

Ben is langzaam de politiek ingerold. Ben: “Door Nel Schuts ben ik toen gevraagd of ik commissielid Samenlevingszaken wilde worden. Zo rolde ik langzaam in het CDA, waar Jan van Thiel toen de scepter zwaaide en Jacques Leurs, Nel Schuts en Jo Willems raadsleden waren. Toen Jacques Leurs ziek werd heb ik hem vervangen. Toen Jo Willems ziek werd en later overleed heb ik de laatste twee jaar van die periode deel uitgemaakt van de Graafse raad. Na de verkiezingen van 2014 was ik fractievoorzitter en na de laatste verkiezingen dit jaar hebben we als CDA een coalitie gevormd met de LPG, ook winnaars, en ben ik wethouder geworden.”

Ben is dankbaar dat hij het werk als wethouder mag verrichten. “Ik vind het meedenken over zaken waarmee onze samenleving beter kan worden een interessante bezigheid waar ik voldoening uit kan putten.

Wilt u Ben Peters berichten, dan kunt u een mail sturen naar ikbenpeters@gmail.com

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.