Suzanne Ekkel

Suzanne Ekkel 33 jaar, samenwonend met mijn vriend en ons dochtertje van 3 jaar.

“Van wie ben je familie? Of komen je ouders uit de omgeving?’’ is mij menig maal gevraagd toen wij in 2015 hier een huis kochten in Haaren. Dit was nadat wij al geruime tijd op het schitterende Haarendael hebben mogen wonen. Dit was anti-kraak, wat overigens wat anders is als kraak, en ja ook ik had daar zo mijn vooroordelen over. Dit was een periode waarin we de vele prachtige initiatieven die Haaren rijk is, waaronder Rebirth, het Haarens Klokje, de Gedenkplaats, de avondvierdaagse van de scholen en het culturele erfgoed Haarendael,  enorm zijn gaan waarderen.

Als import-Brabanders hebben wij er bewust voor gekozen om ons in deze groene en rustig omgeving te vestigen, met toch een goede geografische liggen tussen de Brabantse steden. Door de aanwezigheid van de schitterende natuurgebieden, is het als echte buitensportliefhebber van hardlopen en langebaanschaatsen absoluut genieten.

Op mijn 13e had ik mijn eerste bijbaantje, schoffelen bij de biologische boer. Niet omdat dit moest maar omdat in werken eer viel te behalen, zo was mij geleerd. Mijn vader komt overigens uit Overijssel en mijn moeder uit Friesland. Ik heb naast mijn werk altijd vrijwilligerswerk in diverse functies verricht waaronder als schaats- en skeelertrainer, afdelingscoördinator en als lid van de technische commissie.

Persoonlijk vind ik het waardevol om een bijdrage te leveren aan een gezonde leefomgeving zowel in mijn betaalde werk als beleidsadviseur binnen het sociale domein, als in mijn vrijwilligerswerk. In 2017 heb ik de door de gemeente Haaren aangeboden cursus ‘politiek actief’ gevolgd. De inhoudelijke onderbouwing, de positieve en constructieve wijze waarop het CDA acteert past enorm goed bij mijn persoonlijke waarden. Het lidmaatschap was voor mij dan ook een logisch vervolg op het willen bijdragen aan een gezonde leefomgeving. Inmiddels ben ik actief als commissielid voor het CDA in Haaren.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.