04 februari 2022

CDA Heeze-Leende komt met jonge, nieuwe en ervaren kandidaten

Lijsttrekker Inge Maas uit Heeze voert de lijst met maar liefst 13 kandidaten aan. Wethouder Frank de Win uit Leende staat op plaats 2 en is ook voor de komende bestuursperiode de wethouderskandidaat voor het lokale CDA. “We hebben vooral gekeken naar een jong dynamisch team en ervaren kandidaten.”

Inge Maas is een combinatie van beiden; met haar 36 lentes is ze het jongste gemeenteraadslid en heeft ze ook een enorme berg aan ervaring. Zo is ze regelmatig voorzitter van het rondetafelgesprek en vervangend voorzitter van de gemeenteraad, mocht de burgemeester verhinderd zijn. Zij begint aan haar vierde termijn als raadslid.

Het CDA heeft momenteel 4 zetels in de gemeenteraad en daarnaast is Frank de Win wethouder. “Als ik kijk naar het verkiezingsprogramma van vier jaar geleden, dan hebben we veel bereikt, maar dan zou ik daar de komende jaren ook uitvoering aan willen geven.” Hij doelt onder meer op de extra woningen die de komende jaren gebouwd mogen worden in Heeze-Leende. “En ik zou het ook supergaaf vinden om de verhuizing van Sprankenis te voltooien.”

Op plaats drie staat Jos Vos uit Sterksel. Hij is melkveehouder en is bezig met het duurzaam toekomstbestendig maken van zijn bedrijf, door een biologische en zoveel mogelijk natuur-inclusieve bedrijfsvoering. Ook Jos heeft al jaren ervaring als gemeenteraadslid.

Martin Mordang uit Heeze, eveneens een dertiger, is een nieuwkomer, tenminste op het politieke vlak; veel mensen uit Heeze, Sterksel en Leende kennen hem al als judoleraar. Martin was al langer lid van CDA Heeze-Leende en volgde de cursus Politiek Actief’ en hoopt nu ook in de gemeenteraad zijn steentje bij te kunnen dragen

Peter Vertogen op plaats vijf heeft zich vooral de afgelopen jaren ingezet voor de ontwikkeling van het centrum in Heeze en voor het masterplan Lambrek waarbij zowel de voetbal- als de hockeyvereniging betrokken zijn.

Mariolande Ikink-van de Wetering is ook nieuw op de lijst. Zij is werkzaam als geestelijk verzorger in een grote zorginstelling en begeleidt daarnaast mensen thuis met existentiële vragen. Ook is Mariolande ruim 20 jaar actief geweest als trouwambtenaar in onze gemeente.

De top 7 van de kieslijst wordt gecompleteerd door Willie Rutjens. Hij was tientallen jaren verpleegkundige op de ambulance en de spoedeisende hulp. Met pensioen gaan wil hem maar niet lukken; hij blijft zich liever inzetten voor goede en betaalbare zorg.

Belangrijk is dat alle inwoners zich vertegenwoordigd voelen, of ze nu jong en ondernemend zijn of juist hulp nodig hebben bij het maken van keuzes. Met deze kandidaten en een grote achterban is CDA Heeze-Leende echt een lokale partij met veel gevoel voor wat er speelt in onze mooie gemeente.

CDA Heeze-Leende heeft een kernachtig verkiezingsprogramma dat zich makkelijk laat lezen en voldoende uitdagingen ziet om de komende jaren op te pakken. Wonen, de lokale economie en het welzijn van mensen zijn speerpunten, maar ook veiligheid en een groene omgeving ontbreken niet.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.