05 januari 2017

Angelique Raaijmakers stopt in 2018 met politiek

Ik stop met de politiek....

Ik stop in maart 2018 als er nieuwe raadsverkiezingen zijn...

Ik maak dus netjes mijn 3e periode af als CDA raadslid in Helmond.

Ik ben klaar met dualistisch denken.... Dualistisch denken is denken in tegenstellingen. Denken in wij-zij, denken in donker-licht, denken in goed-kwaad. Oh, aangezien ik een mens ben die nog veel aan het ontdekken en leren is ontkom ik er niet aan diep van binnen nog wel "last" te hebben van dualistisch denken maar ik ben me er bewust van en ik kies er voor om daar steeds meer afstand van te nemen. En wat is last, ik accepteer dat het er is, ik snap dat het er is en ik leer er elke keer van. Ik ben nu meer van de eenheid en besef dat alles wat is erbij hoort en goed is.

Maar dat gezegd hebbende maakt ook dat ik het politieke werk niet meer kan verrichten want de politiek is een en al dualistisch denken, partij-denken, debatten aangaan , tegenstellingen uitvergroten.

Ik ben juist niet klaar met de liefde, de zachtheid, wat is goed voor de mens, wat is goed voor mijzelf, echte gesprekken. En dat gezegd hebben maakt ook dat ik het politieke werk niet meer kan verrichten. Want daar vind je geen echte gesprekken, wel voorbereide gesprekken. Gesprekken met een doel, gesprekken met een voorzichtigheid ingebouwd.... gesprekken waar ik feilloos doorheen prik. Gesprekken die mij geen goed doen.

Maar....

Laat ik dat ook zeggen. Politiek, verbeteringen voor de samenleving hebben nog steeds mijn passie. Raadsleden en burgemeesters en wethouders hebben nog mijn respect. Het is een vak, beste mensen, uitgevoerd met de beste bedoelingen. En mensen in het politieke vak krijgen weinig complimenten maar wel veel commentaar.

Dus ik persoonlijk ben klaar met de politiek en ik besef terdege dat er nog genoeg mensen zijn die nog niet klaar zijn met de politiek. En dat is maar goed ook want zij vertegenwoordigen wel uw stem in een democratisch systeem.

Wel heel typisch dat ik als mens nu de ontwikkelingen meemaak zoals ik ze meemaak en als je naar mijn arbeidsverleden kijk dat ik dan 10 jaar bij een bank gewerkt heb en straks in 2018 12 jaar in de politiek. Juist de 2 werelden waar zoveel over te doen is ;-) Toeval bestaat niet!

Oh, en uiteraard blijf ik tot maart 2018 mijn werk als raadslid naar behoren doen.... jullie zijn niet anders van mij gewend toch ;-)

Hartelijke groet,

Angelique

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.