12 april 2018

Drukbezochte Ledenvergadering

Druk bezochte ALV in Tienerhuis

De eerste Algemene Ledenvergadering van het CDA Helmond na de gemeenteraadsverkiezingen was gisteravond druk bezocht in het Tienerhuis/ Skatepark in Brouwhuis. We konden ook enkele nieuwe leden verwelkomen.

Er werd uitgebreid stilgestaan bij de verkiezingen en het proces erna over de coalitieonderhandelingen. Zowel fractievoorzitter/ lijsttrekker Jan Roefs als wethouder en mede-onderhandelaar Frans Stienen deden hierover het woord. Hoe waren de gesprekken met Groenlinks geweest en hoe was het gevoel daarover bij Jan en Frans. Vragen van de leden werden beantwoord.

Maar behalve alleen terugkijken werd vooral vooruit gekeken. De nieuwe fractie van 5 (Jan Roefs, Thijs van Wetten, Désirée Meulenbroek, Pieter Vervoort en Sedat Dere) zal in een nieuwe rol in de gemeenteraad plaatsnemen. Want ruim 70 jaar lang waren we onderdeel van de coalitie en nu gaan we oppositie voeren. Samen met de leden hebben we hier over gesproken.

De kandidaten en het bestuur waren al eerder bij elkaar gekomen en hebben ook een begin gemaakt met een plan voor de komende vier jaar. Want we gaan onze nieuwe rol als grootste oppositiepartij vol goede moed oppakken!

We sloten de ledenvergadering af met een presentatie van Frans Stienen over de ontwikkeling van Helmond in de afgelopen 12 jaar. Frans vertelde vol trots over de mooie projecten die in al die jaren Helmond ten positieve hebben verbeterd. Wijkontwikkelingen zoals in Helmond-West en de Leonardusbuurt maar ook de plannen voor het centrum en de nieuwe slimme wijk in Brandevoort kwamen voorbij. Als je het zo achter elkaar ziet dan zie je in wat voor prachtige stad we mogen wonen. Een stad om echt trots op te zijn!

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.