Leroy van de Ven

LId

Ik ben Leroy van de Ven, geboren in 1994 in Eindhoven en momenteel woonachtig in Brandevoort Helmond.

In het dagelijkse leven ben ik student Bestuurskunde aan de Avans Hogeschool in ’s-Hertogenbosch. Daarnaast ben ik vrijwilliger bij Scouting Brandevoort, waarin ik met liefde elke zaterdag kinderen begeleid in de leeftijd van 11 tot 15 jaar.

Naast mijn dagelijkse werkzaamheden ben ik ook werkgroepvoorzitter Volksgezondheid, Welzijn en Sport van het CDJA en jarenlang medezeggenschaplid en voorzitter geweest tijdens mijn studies. Hierin liggen mijn interesses, voornamelijk op het sociaal domein, financiën en justitie.

Mijn reden om lid te worden van het CDA heeft te maken gehad met mijn overtuiging dat eenieder binnen de samenleving deel moet kunnen uitmaken van diezelfde samenleving. Daarin is het van belang in te zien dat eenieder zijn of haar unieke bijdrage levert. Niet alles dient vooraf bepaald te worden met wetten en regeltjes, maar juist ruimte te bieden aan mensen en organisaties om een bijdrage te leveren.

Mijn bijdrage voor Helmond zal voornamelijk bestaan uit het verbinden van jong en oud. Jongeren inspireren zelf in hun kracht te komen staan en daarmee wellicht politiek actief te worden en tot slot het verbeteren van de zichtbaarheid van het CDA binnen de Helmondse stad.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.