Marcel Heesakkers

Penningmeester, Burgercommissielid, PR/ Publiciteit

E-mail: marcel.heesakkers@cdahelmond.nl

Penningmeester, Burgercommissielid, PR & Publiciteit

In 2003 bracht de liefde mij voor het eerst in Helmond. Negen jaar later zijn we getrouwd en kochten we hier ons eerste huis. Als geboren Tilburger voel ik me inmiddels een echte Helmonder en ben ik trots om in zo'n mooie stad te mogen wonen. 

Ik wilde meer doen in Helmond. Iets voor de stad kunnen betekenen. Met de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2014 voor de deur werd ik bij een ledenvergadering van CDA Helmond gevraagd of ik me kandidaat wilde stellen. Daar moest ik even over nadenken. Al tijdens mijn studie journalistiek wilde ik graag iets met politiek doen. Maar dan bedoelde ik verslaggeven over wat er in de politiek gebeurt. Ik ben al vanaf jonge leeftijd geïnteresseerd in politiek.

Een journalistieke carrière kwam niet van de grond, vanwege crisis in de mediawereld en de economische crisis. Eigenlijk stond niets me dus in de weg om zelf politiek actief te worden.

Als burgercommissielid heb ik in de periode 2014-2018 veel geleerd. Ik ben 2,5 jaar lid geweest van de commissie Omgeving en 1,5 jaar lid van de commissie Maatschappij.

In de periode 2018-2022 ben ik opnieuw burgercommissielid en ben ik namens de fractie verantwoordelijk voor PR & publiciteit. Commissiewerk zal ik voornamelijk doen op de portefeuilles ruimtelijke ordening, verkeer & stedelijke vernieuwing.

Het wordt een interessante raadsperiode, waarin het CDA voor het eerst sinds 1945 in de oppositie zit. Ik ben er klaar voor en heb er erg veel zin in!

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.