Marlène Blijlevens

Secretaris

[email protected]; 0492 522063

Secretaris + secretariaat

Jarenlang heb ik met veel plezier gewerkt als onderzoeksmedewerkster bij de Technische Universiteit Eindhoven. Bij de vakgroep Elektrochemie deed ik o.a. onderzoek aan batterijen, afvalwater en brandstofcellen. Onderwerpen die ook heden ten dagen volop in de belangstelling staan.

16 jaar geleden ging ik met pensioen en kreeg ik de gelegenheid mijn tijd op een andere wijze in te vullen. Mijn hobby’s tuinieren en handenarbeid raakten enigszins op de achtergrond, doch het fietsen van toertochten werd mijn grote passie. Je bent buiten, ontmoet veel verschillende mensen en komt op allerlei voor mij tot dan toe onbekende plekjes.

Naast vrijwilliger voor de bewoners van De Bosuil in Bakel, ben ik lid van de Formulierenbrigade in Helmond.
In mijn wijk Helmond Noord was ik actief bij het project Helmond Noord Ouderenproef en voorzitter van de De Verankeringsgroep, die kritisch blijft naar de gemeente bij de uitvoering van de aanbevelingen uit het eindrapport, zoals Infopunt Noord. Sinds enkele jaren zit ik ook in de redactie van wijkblad Helmond Noord, een blad wat iedere maand verschijnt en waarin men informatie en alle activiteiten van de wijk kan vinden.

Jaren geleden kwam ik informatie tegen van het CDA en heb ik me als lid aangemeld. Na het bezoeken van een aantal bijeenkomsten wist men mij te vinden en werd ik actief in het CDA-Vrouwenberaad en het CDA-Ouderenplatform en later in het afdelingsbestuur. Bij de vraag secretaris te worden heb ik toch wel even bedenktijd genomen. Het is een leuke en uitdagende functie, doch vergt wel nogal wat tijd. Je bent de spil in het web, de vraagbaak voor velen en de uitvoerder van diverse werkzaamheden. Het hebben van veel geduld, een goed relativeringsvermogen en volop enthousiasme helpen hierbij.

Zolang het CDA me blijft inspireren, veel waarde blijft hechten aan normen en waarden, zal ik me ervoor blijven inzetten, voor elkaar!

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.