Pieter Vervoort

Fractievoorzitter

E-mail: p[email protected]

Fractievoorzitter

Lid Presidium en Seniorenconvent, Lid van de Rekenkamercommissie, Audit committee 

Mijn naam is Pieter Vervoort, geboren op 21 augustus 1963 in de huidige Lindehoutstraat in de wijk Mierlo-Hout. Ik ben van kinds af aan zeer begaan met deze wijk en met de stad Helmond. Ik ben ondernemer en zie kansen. Ik zie met name kansen op het gebied van sport en beweging (meer budget). De reden om de politiek in te gaan is om hier wat aan te kunnen doen. Voor de mensen!

Al op jonge leeftijd ben ik thuis aan het werk gegaan in ons eigen bedrijf met het verhuren van graafmachines aan aannemers. We leverden niet alleen de machines maar ook de juiste mensen. Ik had de verantwoordelijkheid over een grote groep werknemers die ik aanstuurde. Naast aansturen werkte ik zelf ook hard mee om te zorgen dat het werk binnen de gestelde termijnen werd verricht.

In 2005 stonden mijn machines stil en begon ik zelf als aannemer. In een aantal jaren groeide we uit tot een middelgroot bedrijf. Dit verliep goed totdat dit bedrijf in 2014 failliet werd verklaard. Helaas kon ik als ondernemer op dat moment niets doen omdat ik afhankelijk was van derden. Ik heb gestreden voor de broodwinning van onze mensen.

Ik ben een echte verenigingsman. Het samenbrengen van mensen om een gezamenlijk doel na te streven en vrijwilligerswerk vind ik ontzettend belangrijk. Er moeten in de gemeente Helmond voorzieningen zijn om dat mogelijk te maken. Ik ben 10 jaar voorzitter geweest bij RksV Mierlo-Hout en als dank daarvoor heeft de voetbalclub mij in 2011 benoemd tot erevoorzitter. Ik ben nog wekelijks betrokken bij de club als een van de vele vrijwilligers op de achtergrond.

Als voorzitter van de voetbalclub kwam ik regelmatig te spreken met lokale bestuurders en raadsleden. Dit heeft mij ertoe bewogen om mij zelf kandidaat te stellen in 2010. Ik heb van 2010 t/m eind 2013 in de gemeenteraad gezeten. En nu met voorkeursstemmen voor de periode 2014-2018. Ik wil mij in deze periode vooral inzetten voor een beter en sportiever Helmond.

Hoe maken we keuzes en welke keuzes gaan we maken samen; wat zijn de juiste afwegingen in een tijd dat bezuinigingen de boventoon voeren; kunnen we alles behouden of niet? Alleen door het maken van bewuste keuzes kunnen we Helmond vooruit helpen. Echter is het maken van de juiste keuze telkens een lastige opgave. U als burger kan de politiek in Helmond daarbij zeer van dienst zijn, want u bent het belang van Helmond!

Samen zijn wij Helmond!

Met vriendelijke groet,

P.T.J. Vervoort

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.