14 december 2022

CDA Heusden stelt samen met Gemeentebelangen vragen over verkeerssituatie Vestingstraat Laagstraat Oudheusden

Het kruispunt Vestingstraat Laagstraat bij Oudheusden is een druk punt waar langzaam verkeer en snelverkeer niet gescheiden zijn en elkaar kruisen. Op het betreffende wegdeel geldt voor de Vestingstraat een maximumsnelheid van 60 km/h. Komende vanaf het viaduct over de N267 geldt tot 25 meter voor het kruispunt zelfs nog een maximumsnelheid van 80 km/h.

Alle kinderen uit Oudheusden, Heusden en Herpt die naar de middelbare scholen en/of sportvoorzieningen in Drunen of Waalwijk fietsen, moeten deze gevaarlijke kruising oversteken van en naar een fietsstrook langs de Vestingstraat waar auto’s, bussen en vrachtwagens 80 km/h mogen rijden.
Vervolgens moeten fietsers van of naar Drunen en Waalwijk vanaf de Vestingstraat de Polderweg / Elshoutseweg oversteken. Ook hier ligt alleen een fietsstrook en geldt een maximumsnelheid van 80 km/h.

CDA Heusden heeft samen met Gemeentebelangen vragen gesteld over de onveilige verkeerssituatie. Ook zijn er suggesties gedaan om de situatie snel, goedkoop en eenvoudig te verbeteren. Wij hopen dat het college hier voortvarend mee aan de slag gaat.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.