30 mei 2022

Frederik de Bruijne nieuwe voorzitter CDA Heusden

Tijdens de Algemene Ledenvergadering van zaterdag 28 mei jl. is Frederik de Bruijne gekozen tot voorzitter van CDA Heusden. Hij neemt daarmee het voorzitterschap over van waarnemend voorzitter Reinder Berger, die deze functie medio december op zich nam ten gevolge van de hoge plaatsing van Maartje Schmiermann op de CDA-kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen. Omdat zij op 16 maart jl. tot raadslid werd gekozen keerde Maartje niet terug als bestuursvoorzitter. Reinder blijft aan het bestuur verbonden als penningmeester.

Het bestuur is ervan overtuigd dat Frederik op een enthousiaste en inspirerende wijze leiding zal geven aan CDA Heusden. “Hij zal onze partij weer een stuk vooruithelpen met de idealen waar wij voor staan en die wij belangrijk vinden voor onze lokale samenleving” aldus het bestuur.

Drijfveer
Frederik: “De kracht van het huidige CDA Heusden motiveert mij om voorzitter te worden. Ik wil graag mijn bestuurlijke ervaring inzetten voor het CDA Heusden en hiermee een bijdrage leveren aan onze samenleving.”

Tegelijk met de overdracht van het voorzitterschap zijn drie nieuwe bestuursleden benoemd: Maurice van Eeten, Wim van den Berge en Richard Tewes. Daarmee is het bestuur op voltallige sterkte gebracht. Het CDA Heusden gaat dan ook actief en met een flinke dosis gezonde energie aan de slag!

Korte Biografie
Frederik de Bruijne (51) woont sinds 2010 in Vlijmen, is getrouwd met Annette en vader van Elisa (16) en Kees-Jan (14). Hij heeft een opleiding als Rentmeester te Velp afgerond en Bedrijfskunde gestudeerd aan De Radboud Universiteit in Nijmegen. Hij is als managing partner en strateeg gebiedsontwikkeling verbonden aan een adviesbureau in ’s-Hertogenbosch. Met zijn collega’s werkt hij aan een beter, mooier en duurzamer Nederland.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.