19 januari 2019

Infoavond Duurzaamheid en Energie 18-2-2019 start 19:30

Geachte inwoner/belangstellende van Biest-Houtakker, Diessen, Esbeek, Haghorst, Baarschot en Hilvarenbeek.

Het CDA-afdeling Hilvarenbeek nodigt u uit voor een informatieavond over duurzaamheid en energie.

Datum/Tijd:  maandag 18 februari om 19:30, zaal open om 19:15. Wij gaan er vanuit dat we de avond rond 21:30 kunnen afsluiten. Locatie: CC Elckerlyc

Toelichting: Met de vaststelling van het landelijke klimaatakkoord ontstaat er steeds meer duidelijkheid over de opgave waar Nederland, Noord-Brabant en Hilvarenbeek voor komen te staan in de komende jaren. Echter, naarmate de opgave duidelijker wordt, wordt de vraag naar de aanpak en de effecten voor de samenleving steeds dringender. Welke maatregelen kunnen worden genomen? Wat zijn de effecten op onze lokale omgeving? Wat kost het en wie gaat het betalen? En hoe zorgen we ervoor dat iedereen mee kan doen?

Tijdens de duurzaamheidsavond van CDA Hilvarenbeek willen hierover met u in gesprek gaan. Niet omdat we alle antwoorden zo uit onze mouw kunnen schudden maar juist omdat er nog veel onbekend is en de klimaatopgave een gezamenlijke opgave voor ons allemaal is. Tijdens de avond zal kandidaat Provinciale-Statenlid Yannick Lataster en oud gedeputeerde Jan Jacob van Dijk u bijpraten over de inhoud van het recente klimaatakkoord, de vertaling naar de opgaven en de manieren waarop ook de provincie hierin een rol kan spelen. Onze coƶperatie Hilverstroom zal vertellen op welke manier zij, vanuit de samenleving, verantwoordelijkheid nemen en concrete resultaten boeken. Naast deze presentaties is er voldoende ruimte voor het stellen van uw vragen en het delen van uw zorgen tijdens een forumdiscussie waaraan ook wethouder Van der Put zal deelnemen.

Via deze website en facebook kunnen wij vanaf ca 1 februari meer informatie aanreiken over de insprekers en de agenda.

Wij rekenen op uw komst.

Met vriendelijk groeten CDA-afdeling Hilvarenbeek, Contact: info@hilvarenbeek.cda.nl

      

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.