18 april 2018

Raadsbrede coalitie bijna een feit

Op maandagavond 17 april hebben wij als CDA fractie ingestemd met de voorliggende stukken over een Raad brede coalitie die door de verschillende werkgroepen waren voorbereid.

Dit waren een stukken over:

De wijze hoe de raad met elkaar en met inwoners en verenigingen gaat (samen)werken

Een RAAD breed programma samen gesteld uit de 4 belangrijkste punten van alle partijen.

De selectieprocedure voor 3 wethouders.

Verrassend was wel dat de Gemeenschapslijst op het allerlaatste moment nog geen definitief JA kon geven. Hierover beslist vrijdag 20 april hun ALV. Wij waren met de 2 andere partijen echter wel duidelijk; het zijn deze stukken waarover we vandaag beslissen zonder dat daar nog veranderingen in kunnen worden aangebracht. Samenwerken in een Raad brede coalitie betekent van hun zijde een volmondig Ja. Wij zijn erg benieuwd waarom zij daar een ALV voor nodig hebben.

De door ons naar voren geschoven Wethouder Jan van de Wiel gaat solliciteren en meedoen aan de selectieprocedure. Wij hebben er vertrouwen in dat hij zich ten volle kan meten met de gevraagde competenties en portefeuillekennis.

De werving advertentie is te vinden op de site van de Gemeente Hilvarenbeek. Zie bijgaande link: www.hilvarenbeek.nl/over-bestuur/vacatures_3337/item/functiecompetentieprofiel-wethouder_14860.html 

De volgende stap wordt gezet a.s. vrijdag als Gemeenschapslijst duidelijkheid geeft over de uitslag van hun ALV.

 

 

 

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.