Theo de Graaf

Nummer 13 op de kieslijst

 

Theo de Graaf is geboren en getogen in Biest-Houtakker waar hij (vrijwel) altijd is blijven wonen.

 

Theo trouwde met de Biestse Annet van de Wouw, oftewel Net, die helaas overleden is. Samen kregen ze twee kinderen die met hun gezin ook woonachtig zijn in Biest-Houtakker. Er zijn twee kleinkinderen geboren.

 

Opgeleid als Hba’er ( hoger bestuur ambtenaar) heeft Theo ruim veertig jaar gewerkt als ambtenaar in de voormalige gemeente Diessen. Na de herindeling werkte Theo in de gemeente Hilvarenbeek als adjunct-secretaris. Zijn kwaliteiten en interesses lagen daarbij vooral op het gebied van algemeen juridische zaken en ruimtelijke ordening.

 

Helaas is de gezondheid van Theo de laatste jaren niet meer goed, maar toen dat nog wel het geval was, zette Theo zich als vrijwilliger in voor het verenigingsleven van Biest-Houtakker. Onder andere bij de carnavalsvereniging De Pinnekleuvers, waarbij hij vele jaren voorzitter was van het bestuur. Ook trad hij daarbij driemaal op als Prins Carnaval.

 

Van het BOB (Biest Belangen Orgaan) was Theo niet alleen de medeoprichter maar ook is hij daarvan voorzitter geweest en bestuurslid. Jarenlang zat Theo in de redactie van het nieuwsblad van de Biestse voetbalvereniging en is nog actief lid van de plaatselijke jeu de boules-club. Omdat een broer van Theo inwoner is van een Amarant-instelling maakt Theo deel uit van een Amarant-werkgroep.

 

“Ik ben al jarenlang lid van het CDA en heb als burger-commissielid deel uitgemaakt van de commissies ruimte en financiën. Voor mij is het CDA een partij die opkomt voor de belangen van alle mensen/inwoners van onze gemeente Hilvarenbeek. Het is een partij die aandacht heeft voor de zwakkeren in onze samenleving. Ik voel me thuis bij het CDA en daarom wil ik deze partij graag blijven steunen”, aldus Theo de Graaf.   

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.