Wilco Vromans

Nummer 12 op de kieslijst

Wilco Vromans op de kieslijst van het CDA-Hilvarenbeek

“Ik ben 35 jaar en woon in Diessen en ben een kleinzoon van Jac en Jo Broeckx uit Esbeek. Bij Kempenhaeghe in Heeze ben ik werkzaam als innovatie- en programmamanager slaapgeneeskunde. In mijn vrije tijd voetbal ik in het zesde elftal van RKDSV en daar ben ik ook commissielid Algemene Zaken. De afgelopen vijf jaar help ik het fameuze 7 x 7 toernooi te organiseren. Ook fiets ik graag met mijn wielervrienden van Arrière de la Course.

Sinds 2009 ben ik lid van het CDA. Vanuit het CDJA was ik verantwoordelijk voor de herijking van de grondslagen. Ook was ik medeauteur van het raadsstuk ‘Medische Ethiek’ en voorzitter van het raadsstuk ‘Hervormingen gezondheidszorg’. Voor mijn verhuizing naar Diessen was ik CDA-gemeenteraadslid in de gemeente Eindhoven.  Met betrekking tot de komende raadsperiode zijn mijn speerpunten: het actief meedoen in verenigingen. Voor de ontwikkeling van kinderen, maar ook voor de cohesie binnen de kernen van de gemeente Hilvarenbeek. Ik zou willen dat alle kinderen in deze gemeente lid kunnen zijn van een vereniging. Woningbouw moet mogelijk zijn voor iedereen. In elke kern moet een passend woningaanbod zijn. Mensen moeten zo lang mogelijk in hun eigen dorp moeten kunnen blijven wonen waarbij aandacht moet zijn voor woningaanpassingen, eetpunten, activiteiten, nieuwe woonvormen en het aanpassen van het openbaar gebied.

Als medeauteur van het CDA-verkiezingsprogramma 2018-2022 ‘Ruimte aan de samenleving’ ben ik van mening dat we aandacht moeten hebben voor alle zes kernen van onze gemeente Hilvarenbeek en oog hebben voor de belangen van jong en oud. Het ondernemerschap moet gestimuleerd worden en verenigingen moeten kunnen groeien en bloeien. Ik sta open voor de dialoog want alleen door samenwerking kunnen we de gewenste doelen realiseren”.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.