Wim Lemmens

Nummer 8 op de kieslijst

Huidig: Voorzitter bestuur

 

Wie is Wim Lemmens?

“Ik ben geboren en getogen in Hilvarenbeek en heb samen met mijn echtgenote Corrie van de Pas twee kinderen, Arjan en Barbara die allebei een gezin hebben. Op dit moment werk ik als productiemanager in een bedrijf dat bloempotten en trays maakt voor de tuinbouw-industrie.  Voorafgaande aan mijn politieke loopbaan als wethouder in de gemeentes Hilvarenbeek en Oisterwijk heb ik de nodige jaren gewerkt als technisch manager voor twee productiebedrijven.

In mijn woonplaats Hilvarenbeek ben ik ruim 23 jaar als vrijwilliger betrokken geweest bij Zwem- en Waterpolovereniging De Dokkelaers, als voorzitter en een aantal jaren als penningmeester. Namens De Dokkelaers was ik meerdere jaren coördinator/medeorganisator van het eetgebeuren bij Festival Elastiekmuziek. Samen met de wielersportclub heb ik vanuit de Dokkelaers diverse keren de Beekse kwarttriatlon georganiseerd. Ook heb ik de nodige jaren het licht en het geluid verzorgd bij Toneelvereniging Vondel".

 

Wim, jij wil je de komende jaren opnieuw inzetten voor het CDA-Hilvarenbeek?

 

“In 1985 ben ik betrokken geraakt bij het CDA-Hilvarenbeek. Heel veel jaren heb ik me ingezet als burgercommissielid. Er waren in die jaren vier commissies en ik heb van alle vier deel uit gemaakt. In het jaar 2005 ben ik, na het wegvallen van twee CDA-raadsleden, redelijk onverwacht in de raad gekomen. Na de verkiezingen in 2006 heb ik vier jaar als wethouder gewerkt voor de gemeente Hilvarenbeek. Belangrijke onderwerpen in deze periode waren het winkelcentrum, het nieuwe Elckerlyc en de woningbouw-ontwikkelingen in alle kernen. In 2010 kwam het CDA in de oppositie en werd ik weer raadslid. Tot het moment dat ik in Oisterwijk werd benoemd als zogenaamde ‘wethouder van buiten’. Gedurende 2,5 jaar heb ik in Oisterwijk als wethouder gewerkt voor de portefeuille Ruimte. In al die jaren heb ik de nodige politieke ervaring opgedaan die ik graag wil delen met de huidige raads- en commissieleden van het CDA-Hilvarenbeek. Op dit moment ben ik voorzitter van het bestuur van het CDA-Hilvarenbeek en help ik mee in de campagne naar de a.s. gemeenteraadsverkiezingen”.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.