17 oktober 2018

Kandidatenlijst CDA Brabant: plaats 5 voor Tanja van de Ven-Vogels

Politieke partij CDA Laarbeek
joost duppen

Laarbeek/Regio - Het CDA in de provincie Noord-Brabant draagt Marianne van der Sloot voor als lijsttrekker voor de Provinciale Statenverkiezingen volgend jaar. De partij presenteerde de eerste dertig namen op de concept-kandidatenlijst, met Van der Sloot als nummer 1 en Tanja van de Ven uit Beek en Donk op plaats 5. Daarmee is Tanja de hoogste nieuwkomer.

Inge van Dijk, partijvoorzitter van het CDA in de provincie Noord-Brabant: "Ik ben trots op deze kandidatenlijst, waarvoor ik de kandidaatstellingscommissie hartelijk wil bedanken. Het is een echte Brabantse lijst geworden, waarop alle regio's vertegenwoordigd zijn en waarin elke Brabander zich zou kunnen herkennen. Een mooie combinatie van ervaring en vernieuwing, man en vrouw, jong en oud, stad en platteland."

De kandidaatstellingscommissie bestond uit Frank van der Meijden (Burgemeester van Laarbeek), Judith Keijzers-Verschelling, Jeroen Bruijns en Otto Dieleman. Zij spraken in de afgelopen maanden met tientallen kandidaten, stelden de concept-kandidatenlijst samen en legden deze voor aan het partijbestuur van het CDA Brabant. Het partijbestuur heeft deze lijst ongewijzigd overgenomen.

De concept-kandidatenlijst wordt nu verstuurd aan de lokale CDA-afdelingen in Brabant, die wijzigingsvoorstellen kunnen indienen op deze lijst. Tijdens de algemene ledenvergadering op 24 november stellen de Brabantse CDA-leden de lijst definitief vast.

 bron bovenstaande tekst de MooiLaarbeekkrant. Voor het complete artikel zie onderstaande link: https://www.mooilaarbeek.nl/nieuws/algemeen/31552/kandidatenlijst-cda-brabant-plaats-5-voor-tanja-van-de-ven-

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.