10 februari 2022

Wie de jeugd heeft ....

Mijn naam is Janice Meulensteen. Ik ben een 19-jarige internationaal business student, geboren en getogen in Beek en Donk.

Mijn interesse in de politiek is aangewakkerd door het feit dat mijn vader hier al lang actief in is. Hierdoor kreeg ik vaak dingen mee die op dat moment speelden in Laarbeek en wat standpunten van verschillende partijen waren. Door deze keukentafel gesprekken ben ik er dus snel achter gekomen dat ik de politiek interessant vind en dat mijn ideeën overeenkwamen met de standpunten van het CDA. Vooral het omzien naar elkaar en iets over hebben voor je medemens zijn zaken die mij erg aanspreken.

Met mijn 19 jarige leeftijd in de politiek ben ik één van de jongste kandidaten. Er zijn op dit moment weinig jongeren in de gemeenteraad terwijl de politiek onder andere ook gaat over mijn toekomst. Natuurlijk zijn er op mijn leeftijd leukere bezigheden om over na te denken dan politiek. Maar als ik over enkele jaren op mezelf wil gaan wonen is het wel handig dat er een betaalbaar huis is, dat er actieve verenigingen zijn waar ik bij aan kan sluiten, als lid of als vrijwilliger. Dit lijkt allemaal zo gewoon maar dat is het niet. Op het moment dat ik me ben gaan verdiepen in de politiek ben ik er namelijk achter gekomen hoe lastig het soms is om iets te bereiken, maar dit makkelijker wordt door zelf initiatief te nemen. Hierdoor heb ik dus besloten de politiek in te gaan zodat de belangen van mijn generatie beter in acht worden genomen. Behalve één van de jongste kandidaten ben ik ook nog een vrouw. Ook die zijn in de Laarbeekse politiek ondervertegenwoordigd. Daar wil ik samen met het CDA verandering in aan gaan brengen. Bij de eerste 8 kandidaten op de CDA lijst zijn wij met vijf vrouwen.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.