Politieke partij CDA Laarbeek

nr. 10. Jean-Pierre Adams

 Nr. 10

woonplaats: Aarle-Rixtel

Toen ons gezin 9 jaar geleden vanuit Mierlo naar Laarbeek (Aarle-Rixtel) verhuisde was mijn kennis van de lokale politiek gering. Al snel werd duidelijk dat de partij waar mijn voorkeur naar uitgaat het erg moeilijk had. Door diverse oorzaken bleek het CDA in een van de slimste en groenste regio’s van Nederland -althans in zetelaantal- weinig voor te stellen. Ik kende persoonlijk geen gemeente onder de rivieren waar de christendemocraten nog slechts zo’n geringe aanhang hadden.

 

Maar waar stem je tegenwoordig op als het gaat om de gemeenteraad? Blijkbaar slagen de landelijke partijen er onvoldoende in hun standpunten te vertalen naar lokaal aansprekende thema’s. Nieuwsgierig bezocht ik enkele malen bijeenkomsten van het CDA in Laarbeek. Wat opviel was dat er steevast slechts een belang de boventoon voerde: het algemeen belang. Dat is verfrissend in een tijd waar individualisme en vrij beperkte, soms eenzijdige, partijbelangen de boventoon lijken te voeren.

Tot mijn vreugde sluiten geleidelijk ook meer jongeren aan bij onze middenpartij. Stap voor stap ontwikkelt het CDA in Laarbeek zich tot een moderne, vooruitstrevende groep mensen die wars is van partijpolitieke spelletjes. Het heeft geen pas om elkaar vliegen af te vangen in een welles nietes discussie rondom het eigen gelijk. Goed om te ervaren hoe een groeiende groep Laarbekers een brede en redelijke dialoog laat prevaleren boven lokale partijbelangen. Thema’s als milieu, (ouderen)zorg en de leefbaarheid in de wijken vragen immers om een breed gedragen aanpak.

 

Toen ik benaderd werd voor een plekje op de kandidatenlijst voor de verkiezingen in Maart hoefde ik niet lang na te denken. Dat werd overigens een vrij onverkiesbare plek op nummer 10. Maar het gaat op onze lijst ook niet om personen. Het gaat om de insteek waarmee je politiek bedrijft. Dus schenk uw voorkeur in Maart vooral aan een partij die het goed voorheeft met alle inwoners van Laarbeek. Een partij die met nieuw elan en een verfrissende dynamiek met andere partijen in harmonie wil samenwerken. Elke stem telt. Dus overweeg gewoon weer eens om op het CDA te stemmen!

 

 

 

 

 

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.