Politieke partij CDA Laarbeek

nr. 5. Jamie de Wit

nr.5

woonplaats: Aarle-Rixtel

Wie is Jamie de Wit?

Graag maak ik bij deze van de gelegenheid gebruik mijzelf kort voor te stellen.

Mijn naam is Jamie de Wit.

Ik groeide op in Aarle-Rixtel, mijn huidige woonplaats. Korte tijd heb ik het mooie Laarbeek verlaten, in verband met mijn studie.

Binnen drie jaar voltooide ik mijn studie rechten aan de Universiteit van Tilburg, waarna ik aan de slag ging als ondernemingsrechtadviseur bij een groter accountantskantoor. Aansluitend heb ik mij toegelegd op de procespraktijk, waarvoor ik zeer dikwijls in den Haag, bij de Raad van State kwam. Daar viel mij op hoeveel inhoudelijke kennis bij gemeenten zit, wat mij triggerde plaats te nemen aan de andere kant van de tafel. Het bedrijfsleven werd verruild voor een tweetal gemeenten. Als laatste in de functie van bedrijvencontactfunctionaris.

Mijn doelstelling daarbij was een schakel te kunnen vormen tussen gemeente en ondernemers door het integraal benaderen van de problemen die spelen, door de weg te wijzen aan de burger, gesignaleerde problemen uit te zetten op de afdelingen en het opvolgen van de netelige kwesties.

Omdat ik het juridische begon te missen, heb ik opnieuw een overstap gemaakt, zodat ik sinds ruim een jaar nu werkzaam ben in het notariaat.

Naast mijn werk, ben ik actief in de paardensport. Paardrijden is mijn grote passie, mijn hele leven al. Ik vind het heerlijk ’s avonds als de kinderen op bed liggen nog even naar stal te gaan. De rust, de geur, het geluid van de paarden. Tijdens het trainen kom ik dan helemaal tot rust.

Als persoon ben ik erg betrokken bij de samenleving.  Met mijn werkervaring uit het verleden hoop ik een positieve bijdrage te kunnen leveren aan het CDA, daartoe aangezet door mijn jongste zoon, Justus van den Oetelaar, die onlangs plaats heeft mogen nemen in de Jeugdgemeenteraad.  Daarmee kom ik bij een van pijlers die mij bind aan het CDA: normen en waarden, het gezin als de hoeksteen van de samenleving!

Graag zet ik mij daarvoor in de nabije toekomst in, de wereld is namelijk veel te mooi om haar niet door te geven!

 

 

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.