08 oktober 2021

CDA Poll: wat kan er volgens u op de rotonde van Velp en Grave?

Dit jaar werd de laatste hand gelegd aan de herontwikkeling van de N324 tussen Grave en Oss. Tijdens deze herontwikkeling zijn er twee nieuwe rotondes gerealiseerd in Velp en één in Grave. Het CDA vind het nu tijd om de rotondes sfeervoller en mooier te gaan maken en dat willen ze samen doen met de inwoners.

De afgelopen jaren is er door de provincie hard gewerkt aan de herontwikkeling van de N324. Er zijn verschillende veiligheidsmaatregelen genomen zoals de realisatie van drie rotondes in Velp en Grave. “Nu dat de rotondes gerealiseerd zijn kan er nagedacht worden over de invulling van de rotondes. Wat past er het beste bij onze stad en dorp? Wat is mooi op op de rotondes? Deze vraag beantwoorden we graag samen met onze inwoners”, aldus Jacobs (nummer 5 van de CDA kieslijst).

Gedurende de maand oktober kunnen mensen leuke, creatieve en passende suggesties aandragen via de website van het CDA land van Cuijk. Vervolgens kan er in de maand november gestemd worden op verschillende suggesties en worden de drie suggesties met de meeste stemmen meegenomen.  

Provinciale rotondes

Omdat het om provinciale rotondes gaat, is het uiteindelijk aan de provincie Noord-Brabant om een besluit te nemen over de invulling van de rotondes. “Een verzoek vanuit de gemeente/gemeenteraad van de nieuwe gemeente Land van Cuijk kan daarbij wel helpen. De provincie wacht op een voorstel vanuit de gemeente. Zodra dus bekend is wat de invulling van de rotondes moet gaan worden zal ik me in de nieuwe gemeenteraad daar ook hard voor inzetten”, verteld Jacobs.

 

Suggesties en voorbeelden

Jacobs gaat verder; “we zien dat in sommige gevallen bedrijven, in ruil voor reclame, een rotonde onderhouden. Kijk bijvoorbeeld naar de rotondes op de provinciale weg richting Alverna. Maar ook zijn er voorbeelden te vinden van specifieke symbolen, standbeelden of andere kunstwerken die gerelateerd zijn aan de locatie van de rotonde. Kortom, er zijn verschillende mogelijkheden voor de invulling van een rotonde en graag stellen we de inwoners, middels een internet-poll, in de gelegenheid om daarover mee te denken. Heb je een idee, ga dan snel onderstaande link en vul je suggestie in”.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.