30 september 2021

CDA sponsort enthousiaste bootcampers in Grave

2 september jl. werd bootcampen toegevoegd aan het sportaanbod van het nieuwe sportpark EGS’20 in Grave. De startende ondernemer Rick Beijer (20), die met zijn bedrijf Beijrick als personal trainer en coach aan de slag gaat, sloot met vol enthousiasme een akkoord met het nieuwe sportpark om de, op het sportpark aanwezige powerhill, mede te gaan gebruiken voor bootcamp. “Ik was al langer bezig om te kijken of er een plek in de buurt was waar we buitensportfaciliteiten konden realiseren. Daarom was het ook geweldig nieuws toen ik te horen kreeg dat het nieuwe sportpark dergelijke faciliteiten ging realiseren en bereid was om mij de kans te bieden daarbij te helpen”, aldus Beijer.

 

CDA sponsort enthousiasme

Jochem Jacobs, huidige nummer 5 op de CDA Land van Cuijk kieslijst, zag het enthousiasme in de jonge entrepreneur en stond er gelijk voor open om mee te denken. “Rick en ik hadden al, nog voordat het nieuwe sportpark werd gerealiseerd, nagedacht over verschillende geschikte locaties waar eventueel buitensportfaciliteiten konden worden gerealiseerd. Het feit dat dit nu op het nieuwe sportpark kan is super! Zo’n enthousiaste jonge ondernemer met dit soort leuke initiatieven verdient ondersteuning. Daarom hebben we afgesproken, als promotie-actie, dat mensen die in de maand oktober zich aanmelden voor de bootcamp een sport shirt er gratis bij krijgen. Deze wordt dan door mij en het CDA Land van Cuijk gesponsord”, aldus het 31 jarige kandidaat raadslid.

 

Onderneming Beijrick

Al van jongs af aan heeft sport en beweging de interesse van Rick Beijer. “Mede dankzij de steun van mijn ouders ben ik vol gegaan voor mijn passie. Mijn moeder heeft zich ook altijd ingezet voor sport en beweging. Wat ik nu doe was haar droom en ik vind het erg gaaf om die droom nu zelf ook waar te kunnen maken”. Rick heeft twee jaar terug de studie sport en beweging afgerond en tijdens deze studie een jaar stage gelopen en vervolgens twee jaar gewerkt bij Fitland in Mill. Nu volgt hij de studie ondernemerschap en retail management waarin hij leert om zijn eigen onderneming verder vorm te geven.

 

Inspiratie

Met de onderneming Beijrick zet Rick zich inmiddels al een jaar in voor (outdoor)sport en beweging voor jong en oud. Een van zijn inspiratiebronnen was NYMA Outdoor gym in Nijmegen. NYMA Outdoor gym kent een concept waarbij er buitensportfaciliteiten voor iedereen beschikbaar worden gesteld. “Het is laagdrempeliger en veel gevarieerder. Daarnaast is het voor iedereen toegankelijk. Het kent geen abonnementen en is geschikt voor alle leeftijdsgroepen”. Dat was wat Rick ook voor zich zag ergens in Grave. “Natuurlijk zijn er al heel veel mogelijkheden om buiten te sporten in Grave, maar een bootcamp zoals bij NYMA kenden we nog niet. Daar wilde ik me voor inzetten. Ik had al een businessplan opgesteld en gesprekken gevoerd met mogelijke locaties. Daarnaast had ik contact gezocht met raadslid Jochem Jacobs en hem gevraagd om eens te kijken of de gemeente misschien ergens in zou kunnen ondersteunen. Uiteindelijk werd ik getipt om contact op te nemen met het nieuwe sportpark EGS’20”.

 

Aanmelden voor bootcamp

Op dit moment wordt er op 3 avonden gebootcampt en zijn er inmiddels al meer dan 30 sporters. Mocht de vraag verder toenemen dan wordt er nagedacht om dit elke avond te gaan doen. “Mensen kunnen zich bij mij aanmelden voor een bootcamp via 0613717480. Uiteraard kunnen ze ook gebruik maken van mijn diensten als personal coach. Dit kan 1 op 1, 1 op 2 of 1 op 3. Op korte termijn hoop ik de website online te hebben zodat mensen ook daar meer informatie gevonden kunnen krijgen over de bootcamp en de andere diensten van Beijrick”, aldus Rick Beijer. De websitenaam is al bekend, namelijk; www.powerhillgrave.nl.  

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.