07 juli 2022

Filmcafé Grave kan weer bezoekers welkom heten

Tijdens de raadsvergadering van 30 juni heeft de gemeenteraad ingestemd met een eenmalige subsidie die het filmcafé Grave nieuw leven moet inblazen. Daarmee heeft de raad haar vertrouwen uitgesproken in het initiatief van het filmcafé Grave. Het filmcafé heeft er hard aan gewerkt en is nu zover dat ze haar activiteiten nieuw leven kan inblazen in de filmzaal van de Generaal de Bonskazerne.

De afgelopen jaren is de Generaal de Bonskazerne in Grave steeds meer getransformeerd naar een plek waar ondernemers, woningzoekenden en (lokale) initiatieven terecht kunnen. Voorheen was het filmcafé gevestigd in het (afgebrande) Palazzo theater. Na lang zoeken is nu een geschikte nieuwe locatie gevonden. Het streven van het filmcafé is om, in samenwerking met andere regionale theaters en zalen, weer films te gaan draaien waar iedereen welkom is.

Het CDA is blij met de beschikbare financiële middelen voor onder meer het aanschaffen van nieuwe apparatuur en dat hiermee de kunst en cultuur van Grave nieuwe voeding krijgt.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.