24 oktober 2021

Interview Bouke de Bruin in het Wanroijs Nieuws

Wanroij's Nieuws: Kennismaking met Bouke

Een nieuwe, grote gemeente geeft nieuwe politieke gezichten. Graag laten we de inwoners van Wanroij en Landhorst kennismaken met lijsttrekker Bouke de Bruin, die opgegroeid is in Rijkevoort op het melkvee- en akkerbouwbedrijf van haar ouders Noud en Rieky van Vught. Hieronder een kort interview over wie Bouke is …

Zwemmen bij de Wanroijse Bergen

Kun je wat meer vertellen over je achtergrond? “Ik ben de oudste uit een gezin van drie, ik heb nog een jongere broer en zus. Ik ben getrouwd met Edwin de Bruin, toen wij gingen samenwonen ben ik uit het mooie Rijkevoort verhuist naar Boxmeer. Samen hebben we drie kinderen. In mijn vrije tijd ga ik graag ‘een drankje doen’ met vrienden, thuis of in de kroeg. Ik ga graag kijken bij atletiekwedstrijden van mijn dochter en coach het volleybalteam van onze jongste. Sinds kort spelen mijn man en zoon samen in Olympia 8, op zondagochtend neem ik ook daar af en toe een kijkje. Met onze hond wandel ik regelmatig in de natuur, even mijn hoofd leegmaken en alles op een rijtje zetten. Wat ook leuk is om te vertellen: vroeger als kind ging ik in de zomer bij De Bergen zwemmen. Toen kreeg iedereen uit de gemeente Wanroij nog korting op een gezinspas.”

Uitdagingen aan durven gaan

Wat zijn jouw drijfveren om politiek actief te zijn? “Deze regio gaat mij aan het hart. Of je nu actief bent als vrijwilliger bij een vereniging of in de politiek werkt: beide zijn zeer waardevol en hoog nodig. Acht jaar geleden werd een beroep op mij gedaan en heb ik ja gezegd. Ik werd verrassend met voorkeurstemmen gekozen en ben toen de uitdaging aangegaan. De afgelopen vier jaar mocht ik wethouder zijn, opnieuw een uitdaging, waarbij ik mij heb ingezet voor onder andere duurzaamheid, klimaat en innovatie. Zo draag ik mijn steentje bij. Nu ben ik lijsttrekker voor de nieuwe gemeente, opnieuw een uitdaging.”

Onze inwoners staan centraal

In het Land van Cuijk moet veel gebeuren. Waar wil jij mee aan de slag gaan?

  1. Inwoners moeten baas blijven in eigen dorp, plannen die komen vanuit inwoners moeten we maximaal ondersteunen.
  2. Starters en senioren moeten voorrang krijgen bij nieuwe woningen. Een starter kan bijna geen geschikte en betaalbare woning meer vinden. Senioren hebben vaak behoefte aan een woning met een slaapkamer op de begane grond en een kleinere tuin.
  3. Koesteren van het beroepsonderwijs in de regio. Vakmensen zijn goud waard!
  4. Bij zorgvragen aan de gemeente zie ik dat mensen te vaak van het kastje naar de muur worden gestuurd. Dit kan echt niet. Daarnaast vind ik het belangrijk dat mantelzorgers en ouderenorganisaties waardering krijgen.
  5. Lokale ondernemers hebben wat mij betreft een streepje voor. Bij aanbestedingen krijgen zij wat mij betreft voorrang.

Heb je alles kunnen zeggen? “Nog één ding: stiekem ben ik harstikke trots op onze lijst, we hebben veel jongere mensen met ambitie die klaar staan om samen te bouwen aan het Land van Cuijk”.

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.