09 november 2021

Wijkbewoners Cuijk betrokken bij verkiezingen

Onlangs ontvingen alle inwoners van Cuijk een ansichtkaart met de Groeten uit jouw Land van Cuijk in de bus. Het betrof hier een persoonlijke kaart van het lokale kandidaat-raadslid van het CDA uit de wijk met daarop de speerpunten voor diezelfde wijk. Bewoners konden op de kaart speerpunten aanvinken en werden uitgenodigd om ook eventuele eigen ideeën aan te geven voor hun wijk. Afgelopen zaterdag 6 november toerden het lokale CDA-team met de CDA-caravan langs alle wijken om de kaarten weer op te halen en met bewoners in gesprek te gaan. Die actie bleek een groot succes!

Ideeën uit de wijk
Dat de actie succesvol was bleek wel uit de hoeveelheid kaarten die zijn ingeleverd en de vele koppen koffie die werden gedronken. “Toen wij om 9:00 in het Centrum bij de Aldi begonnen, ontvingen wij na 5 minuten al de eerste kaart van een inwoner met een prachtig idee ten aanzien van de verkeersveiligheid in Cuijk.” zo geeft kandidaat raadslid Robert van Hemmen aan. “Ook in ‘mijn wijk’ de Heeswijkse Kampen is dit een belangrijk thema en ook daar is dit idee mogelijk toepasbaar. Een mooi voorbeeld van hoe we lokale initiatieven in de nieuwe gemeente straks ook breder kunnen inzetten!”

De verkiezingen leven
Vanuit elke wijk werden afgelopen zaterdag kaarten terugbezorgd. Huidig raadslid en kandidaat Albrecht Martens hierover: “De betrokkenheid van wijkbewoners bij hun leefomgeving is voelbaar. Door deze actie merk je dat deze gemeenteraadsverkiezingen leven en dat is mooi om te vernemen!” Ook kandidaten Joost Hendriks en Celal Gönen kijken terug op een geslaagde actie en willen graag aan de slag. “De campagne duurt tot 24 november, maar daarna begint voor ons het echte werk.” aldus Joost. “Wij hopen dan ook dat iedereen gaat stemmen!” voegt Celal daar nog aan toe.

Dichtbij de bewoners
Lijsttrekker Bouke de Bruin van het CDA was de hele dag met het team op pad om kaarten op te halen: “Met deze actie hebben wij bewoners van Cuijk laten zien dat zij écht invloed hebben op hoe hun buurt en dorp (of stad) er in de toekomst uit gaat zien. De gemeente wordt groter, maar daar dat betekent niet dat de gemeente verder van bewoners af hoeft komen te staan. Dat laten wij niet gebeuren! Ongeacht in welke wijk of dorp je woont: Wij gaan graag samen met jou aan de slag!”

Mocht je de CDA-caravan afgelopen zaterdag gemist hebben, maar wil je nog wel jouw idee voor de wijk aangeven dan kan dat nog steeds. Via deze link kan je jouw digitale ansichtkaart nog steeds insturen.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.