30 juni 2022

Joep Baltussen: Juni in de gemeenteraad

We krijgen van de oude gemeenten mooie plannen, maar ook nare verrassingen. Deze maand ontdekte een ambtenaar bijvoorbeeld dat een aantal overeenkomsten met ontwikkelaars niet getekend waren, waardoor de procedure van het Centrumplan Sint Tunnis deels opnieuw moet… Een pluim voor deze ambtenaar, want daarmee zijn wel financiële risico’s voorkomen! De raad probeert de wethouders ook te helpen met alle 'erfenissen' door scherp te blijven op gemaakte keuzes.

Deze maand lette ik extra op het oude gemeentehuis van Sint Tunnis. Bij een Bruisende Brink hoort geluid, daarom vraag ik vanavond aandacht voor goede geluidsisolatie om toekomstige klachten over evenementen te voorkomen. Ook vraag ik de wethouder om goed na te denken over de hoe het kunst- en cultuurcentrum op de lange termijn betaald gaat worden, zodat we niet eerst bouwen en straks met onverwachtse kosten zitten. Daarnaast heb ik samen met Lian Nabuurs aandacht gevraagd voor de dienstregeling van de trein, die nog steeds 50% van de tijd rijdt.

Vandaag en volgende week donderdag hebben we tweemaal een belangrijke vergadering met veel interessante onderwerpen! Die zijn openbaar toegankelijk en online op https://lvc.bestuurlijkeinformatie.nl/

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.