05 mei 2022

Corine Jeckmans: Zorgen om de zorg

Leuk dat ik mezelf mag voorstellen. Mijn naam is Corine Jeckmans- van den Bungelaar, trotse inwoner van het prachtige Boxmeer en ben moeder van twee leuke meiden, Lisa en Tessa. Ik ben 30 jaar geleden getrouwd met Paul.

In mijn werkzame leven heb al 25 jaar een praktijk voetverzorging. Binnen de CDA-fractie ben ik contactpersoon voor de dorpen Boxmeer en Beugen. Mijn beleidsinhoudelijke aandachtsvelden zijn WMO, jeugdzorg en jeugdbeleid, welzijn en gezondheidszorg & cultuur. Ik ben sinds 2018 raadslid, eerst in Boxmeer en na de herindeling in het Land van Cuijk.

Mezelf inzetten voor kwetsbare mensen geeft mij enorm veel energie. Dat is de reden waarom ik in de zorg werkzaam was. Helaas is dit momenteel niet mogelijk door een gecompliceerde heupblessure. Verder vind ik het heerlijk om in projectkoren te zingen, een feestje te vieren en met vrienden op pad te gaan. Ik kan met recht zeggen dat ik een echt mensen mens ben.

Mijn enthousiasme en interesse in de politiek is ontstaan door mevrouw Dien Cornelissen. Zij was eerste vrouwelijk raadslid van Boxmeer. Met Dien heb ik heerlijk gesprekken gevoerd. Zeg maar gerust debatten. Vaak opperde ze dat ik de politiek in moest gaan. Ze was een groot voorstander van meer vrouwen in de politiek, wat ik alleen maar kan beamen. Het geeft meer diversiteit aan onderwerpen en een betere afspiegeling van de maatschappij, wat uiteindelijk beter is voor de samenleving. Het heeft mij daarom doen besluiten om in 2018 op de lijst plaats te nemen van het CDA. Ik handel en denk graag vanuit de gedachte en beleving van de inwoner. De komende jaren zal de druk op de zorg verder toenemen. Het is belangrijk om ons raadsprogramma hierop af te stemmen. Omdenken van curatief naar preventief zal enorm belangrijk gaan worden.                 

Daarbij zullen meer mensen te maken krijgen met de vreselijke ziekte dementie. Ik vind het enorm belangrijk om de leefbaarheid voor deze doelgroep te vergroten.

Tot slot: ik vind het een eer en een hele mooie uitdaging om te bouwen aan een prachtige gemeente Land van Cuijk waar we met ons allen een fijne woon- en werkplek hebben, voor álle leeftijden en álle doelgroepen. Daarvoor ga ik graag Samen aan de Slag!

Corine Jeckmans

In het komende jaar zullen alle raadsleden van de gemeente Land van Cuijk zich aan u presenteren in een vaste column in De Maas Driehoek en op Kliknieuws. - (C) Maasdriekhoek. 

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.