31 maart 2022

Hans Vermeulen: "Gezond Boeren Verstand in de gemeenteraad"

In deze column mag ik mezelf aan u/je voorstellen. Mijn naam is Hans Vermeulen, bouwjaar 1966, wonend in Sint Hubert. Na bij elkaar bijna 16 jaar gemeenteraadslid in Mill voor het CDA ben ik sinds 3 januari gemeenteraadslid van het Land van Cuijk. Dankzij de stem van vele kiezers steeg ik van 20e naar 13e op de CDA-lijst, en kon zo lid van de gemeenteraad worden. De live-verkiezingsuitslag van de OLvC was spannend… Wat was ik blij dat er zo massaal CDA gestemd is en dan ook nog eens 252 keer op mij persoonlijk. Nogmaals super bedankt!

Ik ben getrouwd met Sonja Kusters uit Groeningen en wij hebben 4 kinderen, Freek, Emmy, Iris en Helga. De oudste 2 zijn uitgevlogen en wonen met partner in een zelf gerenoveerd huis in Mill en Escharen. 

Samen met Freek en Sonja heb ik een melkveebedrijf met 115 melkkoeien en bijbehorend jongvee. Dit runnen we gedrieën waarbij onze Freek en Sonja de grootste hoeveelheid van het werk doen. Op de boerderij ontvangen we ook schoolklassen en groepen, tijdens een rondleiding vertellen we hoe het er tegenwoordig aan toe gaat op een boerderij in het Land van Cuijk.

Om Freek meer ruimte te geven op het bedrijf werk ik parttime als vrachtwagenchauffeur. Bij Verberk Boxmeer transporteer ik grond en bestratingen, zo leer ik het Land van Cuijk ook op een andere manier kennen. Een afwisselende baan met fijne collega’s en klanten.

In mijn schaarse vrije tijd wandel ik graag, ben grensrechter bij ons Helga’s voetbalteam, rijd graag motor en ik ben trompettist bij een dweilorkest en -tijdelijk niet actief- bij de harmonie in Sint Hubert.

Het ZLTO voorzitterschap van afdeling Land van Cuijk heb ik vele jaren met enthousiasme en plezier vervuld. De voorzittershamer draag ik 28 maart tijdens de ZLTO jaarvergadering officieel over aan Rob Wientjes. 

Het Land van Cuijk is voor en van alle mensen die er wonen, van Velp tot Holthees en van Landhorst tot Sint Agatha. En ik wil daar graag aan meewerken als inwoner én 1 van de 37 gemeenteraadsleden. Binnen de CDA fractie ben ik contactpersoon voor de agrarische sector, en voor de dorpen Beers, Sint Hubert, Wanroij en Wilbertoord. Dus mocht er komende 4 jaar iets zijn wat je met mij wil bespreken. Bel, app of mail mij, of ik kom bij je op de koffie zodat we het gesprek aan kunnen gaan. 

Met vriendelijke groeten

Hans Vermeulen, CDA Land van Cuijk

In het komende jaar zullen alle raadsleden van de gemeente Land van Cuijk zich aan u presenteren in een vaste column in De Maas Driehoek en op Kliknieuws. CDA-raadslid Hans Vermuelen uit Sint Hubert stelt zich deze week aan u voor. - (C) Maasdriekhoek. 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.