Joep Baltussen: Januari in de Gemeenteraad

Ik ga proberen je iedere maand bij te praten over het politieke gebeuren in het Land van Cuijk. De eerste maand zit erop! Januari draaide voor mij (en veel anderen) vooral om structuur aanbrengen. Het is wennen, zo’n grote gemeente en fractie. De CDA-raadsleden hebben onderling de inhoudelijke portefeuilles en taken verdeeld. De komende jaren ga ik met kernendemocratie, sport(verenigingen), openbaar groen en bouwen & wonen aan de slag!

Ik ben ook aan de slag gegaan met de externe communicatie. Het is belangrijk dat alle inwoners goed geïnformeerd worden. Zo kun je nu op https://www.cda.nl/noord-brabant/land-van-cuijk/mensen van al onze raadsleden het e-mailadres en telefoonnummer vinden! Ook komt er binnenkort nog een mooie PR-actie aan waarmee we de politiek wat dichter bij de inwoners proberen te brengen. Deze maand werd ik ook samen met collega-raadslid Roos Aben geïnterviewd voor het dorpsblad Trots Sint Tunnis

Donderdagavond is er een online raadsvergadering. Het gaat wederom veel over structuur aanbrengen, zo worden de burgerleden en de rekenkamercommissieleden beëdigd en wordt de subsidie voor Omroep Land van Cuijk geregeld. Ook de eerste inhoudelijke onderwerpen, waaronder de eerste bestemmingsplannen, subsidies voor leefbaarheidsprojecten in Cuijk, plannen om het Romeins verleden in Cuijk beter te promoten en verbeterde ventilatie op enkele basisscholen worden behandeld. Voor meer info check je deze link!

Met vriendelijke groet,

Joep Baltussen.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.