20 januari 2016

Gemeente Landerd koopt woningen voor realisatie centrumplan Schaijk

De gemeente Landerd heeft overeenstemming bereikt over de aankoop van 2 woningen voor de realisatie van het centrumplan Schaijk. Deze beide woningen moeten plaats maken voor de openbare ruimte van het nieuwe centrum van Schaijk. Op de plek van deze woningen komt de entree naar het centrum vanaf de zijde van de Pastoor van Winkelstraat.

Het betreft de woningen Pastoor van Winkelstraat 12 en 14; dat is de 2-onder-1-kapper tegenover de Phoenix. De woningen blijven waarschijnlijk tot aan het moment van sloop tijdelijk verhuurd.

VHL Wethouder Ben Brands: “Dit is weer een stap vooruit voor het centrumplan Schaijk. We hebben constructief overleg gehad met de verkopers en ik ben blij dat we er goed uit zijn gekomen. De aankoop en sloop van deze woningen is belangrijk om de openbare ruimte voor het centrum op tijd te kunnen realiseren. Deze woningen moeten gesloopt zijn zodra we aan de slag gaan met de openbare ruimte van het centrum; dat kan dit najaar al zijn. De voorbereidingen voor het centrumplan zijn in volle gang; daar is dit ook weer een belangrijk onderdeel van.”

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.