08 juli 2022

campagne 'Vereniging Nederland'

Vereniging Nederland wordt een succes als we er samen de schouders onder zetten

Vanuit onze contacten met verenigingen zien wij steeds vaker dat wij samen met u meer voor verenigingen kunnen doen. Dat klopt, want als wij naar de samenleving kijken, zien wij één grote vereniging van mensen waar zij met elkaar de schouders onder zetten. Meer dan 40% van Nederlanders is namelijk vrijwilliger. Zonder hun inzet is er geen voetbal, geen Koningsdag en geen carnaval.

Echter, u ervaart in uw vereniging steeds meer regeldruk, heeft u moeite met het vinden van vrijwilligers en de lasten voor verenigingen worden hoger en hoger. Ook wij, als een landelijke én lokale politieke vereniging, ervaren dat. Daarom willen wij samen met u aan de slag gaan om de positie van onze lokale verenigingen en vrijwilligers te versterken. 

Wij staan niet alleen. Veel lokale afdelingen van het CDA doen namelijk deze oproep. Samen willen wij meedoen om met u de verenigingen te steunen. Doet u mee? Om de onderlinge band te versterken, ontvangt u bij aanmelding een uitnodiging voor een bezoek aan het Europees Parlement in Brussel op 12 oktober. Opgeven kan via: info@cdaloonopzand.nl.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.