16 maart 2023

Uitslag verkiezingen een bittere pil

De verkiezingen voor Provinciale Staten en Waterschappen zijn achter de rug en de kiezer heeft gesproken. De uitslagen zijn voor ons een bittere pil. Het CDA komt uit een moeilijke periode, en ondanks dat de voorspellingen niet goed waren, hoopten wij dat op een betere uitslag. Aan de inzet van onze lokale kandidaten heeft het niet gelegen: Dana Pollaert-Veltman (43 jaar) uit Loon op Zand , Mieke Broeders-Habraken (59 jaar) uit De Moer en Gert-Jan van den Dries (57 jaar) uit Loon op Zand kregen veel steun van de CDA'ers. Daarvoor willen wij onze stemmers van harte bedanken.

Verantwoordelijkheid nemen en compromissen sluiten

Nederland is na deze verkiezingen politiek gezien verder versplinterd en de tegenstellingen nemen daardoor alleen maar meer toe. In de provincies en waterschappen gaan de volksvertegenwoordigers aan de slag om uw vertrouwen waar te maken. Dat vraagt om verantwoordelijke en betrouwbare politici en partijen. En als deze campagne één ding heeft laten zien is dat het CDA betrouwbare politici heeeft. Onze lijsttrekkers, gedeputeerden en Statenleden hebben vier jaar lang hun nek uitgestoken, verantwoordelijkheid gedragen en compromissen gesloten. Daarbij zoekt het CDA altijd naar de verbinding, in het belang van de de hele samenleving.

Vertrouwen herwinnen

De polarisatie in ons land en de versnippering van het politieke landschap zijn voor ons een opdracht en een stimulans om te werken aan de verbinding tussen mensen. Samen doen we ertoe!. Wij zijn ervan overtuigd dat dit de boodschap is waar de samenleving beter van wordt. Onze inzet is om het vertrouwen van de kiezers, die dit keer thuis zijn gebleven of op een andere partij hebben gestemd, weer aan ons te binden.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.