21 maart 2018

In de Rond de Toren #6: Ontspannen kennismaken met Mieke Broeders en Dana Pollaert

Foto: duolijsttrekkers Dana (links) en Mieke (rechts)

Als u dit leest, heeft u mogelijk al u keuze gemaakt. Wij hopen dat u aan ons heeft gedacht. Zoals u ziet zijn wij de afgelopen weken druk geweest met de verkiezingen en de voorbereidingen voor daarna.

Wij zitten aan de keukentafel:

Omdat de keukentafel een belangrijke plek is in huis. Hier worden zaken echt besproken en er wordt hard aan gewerkt. Naast ons werk, Mieke als analist en als boerin en Dana als postbezorger, hebben wij de zorg voor onze gezinnen. Tussen de was en het koken door zetten wij ons in voor de maatschappij. Niet alleen binnen de politiek maar ook als vrijwilligers bij ZLTO afdeling Dongen - Loon op Zand (Mieke) en het BuurtPreventieTeam ‘Oud Loon’ en het blad de Rond de Toren (Dana).

Waar wij voor staan:

Iedereen in onze samenleving hoort erbij en draagt zijn steentje bij. Als we elkaar helpen en verantwoordelijkheid nemen voor elkaar, dan staat niemand er alleen voor.

Wat wij de komende vier jaar willen bereiken:

Het CDA gaat voor veiligheid en betrokkenheid in wijken en buurten. Wij maken ons sterk voor vitale dorpskernen en een buitengebied dat in balans is. Als het aan het CDA ligt, dan is een aanzienlijk deel van nieuw te bouwen woningen betaalbaar voor jonge starters. Ook zijn er voldoende woningen op maat voor ge zinnen en senioren. De kernen krijgen goede, veilige fietsroutes, vooral van en naar scholen. Wij willen een groei van de werkgelegenheid door versterking van het ondernemersklimaat en toerisme. Mantelzorgers en vrijwilligers zijn onmisbaar. Er is meer maatwerk nodig voor de inwoner die mantelzorg nodig heeft. Het CDA wil een bloeiend verenigingsleven behouden waar de vrijwilligers de aandacht en waardering krijgen die ze verdienen voor hun werk.

Waar wij trots op zijn:

Op onze dorpen. Dat de inwoners van De Moer zelf hun eigen dorpspleintje gerealiseerd hebben. En dat onze dorpen bruisen als er iets georganiseerd wordt, van kerstklokkenloop tot pleinfestival.

Het CDA zet in op (nog) meer betrokkenheid van onze inwoners en organisaties. Ruimte geven aan de samenleving houdt in dat wij blijven luisteren, bijstellen en elkaar betrekken. Dat doet het CDA al 40 jaar in onze gemeente en dat blijven wij ook doen. Wij rekenen op uw steun!

Meer informatie?

Ga dan naar onze standpunten naar onze website: www.cdaloonopzand.nl. Of neem contact met ons op via info@cdaloonopzand.nl.

Met hartelijke groet, Gert-Jan van den Dries, voorzitter CDA in de gemeente Loon op Zand.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.