10 juni 2019

Arbeidsmigranten netjes onderbrengen; zo gaan we met elkaar om.

Arbeidsmigranten die in Meierijstad komen werken dienen een fatsoenlijk onderkomen te hebben. Een overgrote meerderheid van de raad is positief over de komst van maximaal 2500 extra bedden, zo luidde het in de vergadering van 6 juni 2019.

Die bedden zullen een plek krijgen op een locatie aan de rand van een bedrijventerrein in Veghel. De exacte plek wordt binnenkort bekendgemaakt. Tegelijkertijd komt er nieuw beleid voor (bestaande) huisvesting op het platteland, zoals bij bedrijven waar groenten en fruit wordt geteeld. CDA-fractieleider Johan van Gerwen: "De basis van het aantal slaapplekken moet de piektijd van de ondernemer zijn. Daarbij moet de hoeveelheid werk in relatie staan tot het aantal bedden. Een voormalige varkensboer kan zijn lege stallen dus niet gaan vullen met bedden."

CDA Meierijstad (en VVD, Lijst Blanco, Gemeentebelang M'stad en de PvdA) leverden middels een amendement enkele aanvullingen aan op (ontwerpbesluit) de BELEIDSNOTITIE ARBEIDSMIGRANTEN MEIERIJSTAD. Zo kunnen lege bedden tijdelijk beschikbaar zijn voor piekperioden van andere ondernemers, uitbreiding van het aantal bedden alleen mogelijk bij aantoonbare toename van werk, de term ruimtelijke kwaliteit nader omschreven.

OMDAT HET WERK GEDAAN MOET WORDEN..  MAAR WILDGROEI ONGEWENST IS.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.