20 februari 2017

Erik Ronnes bezoekt nieuwe winkel in Mill

Erik Ronnes bezoekt nieuwe winkel in Mill

Mill en Sint Hubert – Op vrijdag 17 februari j.l. bracht CDA Tweede kamerlid Erik Ronnes uit Boxmeer samen met lokale CDA’ers Mark Janssen, Henri van Gaal en Erik van Gerwen een bezoek aan de nieuwe boerderijwinkel Verdaasdonk in het centrum van Mill. Ook brachten ze een bezoek aan het  melkveebedrijf van de familie Nabuurs in Sint Hubert en gingen ze met een aantal agrarisch ondernemers in gesprek.

Toekomst van familiebedrijven
Aan de keukentafel bij de familie Nabuurs gingen Erik Ronnes en de Millse fractieleden met diverse ondernemers in gesprek over actuele thema’s binnen de sector. Er zijn veel positieve ontwikkelingen over de sector te melden. De Nederlandse agrarische sector staat bekend om haar goede voedselkwaliteit en veiligheid en innovatief vermogen. Mede door marktontwikkelingen, regelgeving en inconsistent beleid van de overheid is het voor deze familiebedrijven lastig te voorspellen hoe de bedrijven er over 15 jaar voor zullen staan. Men maakt zich zorgen over de toekomst. Noodzakelijk voor agrarisch ondernemers is dat de overheid met degelijke toekomstbestendige regelgeving komt. Ronnes was onder de indruk van deze hardwerkende innovatieve ondernemers die in een veranderende omgeving zorgen voor betaalbaar, veilig en gezond voedsel voor de consument. 

Boerderij winkel
Ondernemer Peter Verdaasdonk sprak vol enthousiasme over de inrichting en visie van zijn nieuwe boerderijwinkel in aan de markt in Mill. ‘Wij werken veelal met leveranciers uit de regio Land van Cuijk en Noord-Limburg, kennen de ondernemers en kiezen voor verse producten. In onze keuken in Sint Anthonis worden diverse producten zoals maaltijdsalades, soepen en verse maaltijden bereid. ‘Henri van Gaal; ‘We wensen de familie Verdaasdonk veel succes met de opening van deze nieuwe winkel, wat ons betreft een aanwinst in het centrum van Mill’. www.cdamill.nl 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.