17 maart 2019

CDA Mill en Sint Hubert actief in provinciale verkiezingen

CDA Mill en Sint Hubert actief in provinciale verkiezingen
De afgelopen jaren hebben we gemerkt hoe belangrijk het is om als gemeente Mill en Sint Hubert korte lijnen te hebben met het provinciebestuur. Het wordt tijd dat het nieuwe provinciale bestuur niet meer over, maar met mensen praat, verbindingen legt en elkaar de ruimte geeft om lokale keuzes te maken.


Voorbeelden voor de gemeente Mill en Sint Hubert zijn: het proces omtrent de N264 in Sint Hubert verloopt niet soepel, qua woningbouw heeft de provincie een te streng beleid en is het lastig om lokale keuzes te maken. Agrarische bedrijven zijn opgezadeld met, voor velen, onmogelijke wet- en regelgeving. Op het vlak van openbaar vervoer en investeringen in de leefbaarheid van kleine kernen worden vooral terugtrekkende bewegingen gemaakt.


Samen met de CDA afdelingen uit het Land van Cuijk wordt er campagne gevoerd voor de nummer 9 op de CDA lijst, Marcel Thijssen uit Beers. Voor de verkiezingen van de waterschappen is Eric Geene uit Landhorst onze kandidaat uit de regio. Ook Wilfried Hermans en Hans Vermeulen staan als lijstduwers op de provinciale en waterschapslijst. Namens het CDA Mill en Sint Hubert is Erik van Gerwen uit Wilbertoord actief in het campagneteam van Marcel Thijssen.


Bijzonder tijdens deze verkiezingen is dat Mark Janssen uit Wilbertoord door het CDA is gevraagd om als campagneleider van CDA Brabant de verbindingen te leggen tussen de regio’s, de provincie en Den Haag. Een hele klus naast alle andere zaken waar hij bij betrokken is, maar met zijn energie, enthousiasme en netwerk heeft hij samen met vele vrijwilligers voorbereidingen getroffen voor de samenstelling van een sterker en socialer provinciebestuur. Leuke bijvangst voor het CDA Mill en Sint Hubert was dat een deel van de fractie en het bestuur bij de uitzendingen van Jinek en Pauw aanwezig mochten zijn.


Terug naar de inhoud. In onze regio staan we voor grote bestuurlijke keuzes. Hoeveel huizen mogen wij als gemeente bouwen, bijvoorbeeld voor starters en senioren. Wat het CDA betreft geven we dorpen de ruimte om kleinschalig nieuwe woonwijken te ontwikkelen en lossen we het tekort aan huurwoningen op met flexibele tijdelijke woningen. Hierbij kan de provincie ook daadwerkelijk het verschil maken.


Met betrekking tot de hele klimaatdiscussie staan wij vooral achter plannen die haalbaar, betaalbaar en praktisch uitvoerbaar zijn. De nieuw te kiezen provinciale CDA fractie wil daarnaast investeren in de leefbaarheid en vindt de bereikbaarheid van kleine kernen o.a. met OV en deeltaxi’s erg belangrijk. Ook het beschikbaar stellen van muziekonderwijs voor alle kinderen van de basisschool is een thema waar onze collega’s in Den Bosch en uit onze regio zich sterk voor maken.


Zoals gezegd hebben wij als lokale CDA partij korte lijnen met het provinciebestuur. In het belang van de ontwikkeling van onze Land van Cuijkse regio willen we deze ook vanuit de Millse oppositie ten volle benutten.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.