02 december 2017

Dorpslijst Langenboom en CDA Mill & Sint Hubert slaan de handen ineen

Dorpslijst Langenboom en CDA Mill & Sint Hubert slaan de handen ineen


Dorpslijst Langenboom en CDA Mill en Sint Hubert gaan de komende raadsperiode intensief samenwerken en komen voor de komende gemeenteraadsverkiezingen met een gezamenlijke lijst.
Op die manier kunnen zij elkaar prima versterken. De besturen van beide partijen zijn dan ook erg blij met dit initiatief.


Al enige tijd is het CDA op zoek naar Langenboomse kandidaten om de lijst te versterken. De Dorpslijst Langenboom had voor de komende periode de ambitie om tot een bredere fractie te komen. Beide partijen hebben elkaar in deze zoektocht gevonden.


Het begon allemaal met het besluit van de huidige raadsleden, Frans van der Heiden en Petra van Schayik, om na de verkiezingen in 2018 niet door te gaan. Petra gaf bij het bestuur aan nog steeds enthousiast te zijn over het raadswerk. Het vooruitzicht om in een kleine fractie door te gaan kan zij echter niet combineren met haar drukke baan. In een bredere fractie, zoals bij het CDA, kunnen taken beter verdeeld worden en zou doorgaan nog wel een optie zijn. Graag zou zij haar inzet voor het Land van Cuijk en een verdere uitwerking van de kernendemocratie nog voort willen zetten.


Er volgden enkele gesprekken tussen de besturen van de Dorpslijst en het CDA. Op 27 november heeft het bestuur van Dorpslijst Langenboom de leden voorgesteld om intensief te gaan samenwerken met het CDA, deze reageerden positief. De afgelopen jaren was de samenwerking tussen beide partijen prima en wisten zij elkaar op verschillende thema’s te vinden.


Petra van Schayik wordt met de steun van de Dorpslijst voorgedragen als de kandidaat die Langenboom gaat vertegenwoordigen op de lijst van het CDA. Ook de bestuursleden Twan Strijbosch en Albert de Maeyer zullen als lijstduwers het CDA ondersteunen en de komende weken zullen er nog verschillende gesprekken plaats gaan vinden met evt. kandidaten. De Dorpslijst blijft bestaan als partij maar zal de komende periode met het CDA op gaan trekken in de campagne en in de volgende raadsperiode één fractie vormen.


Op 16 december wordt in een algemene ledenvergadering van het CDA de verkiezingslijst voor de gemeenteraadsverkiezingen 2018 vastgesteld. Heeft u vragen over dit bericht, dan kunt u contact opnemen via cdamill@gmail.com of info@dorpslijstlangenboom.nl.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.