14 mei 2019

Euro kandidaat Tom Berendsen bezoekt Nubé Hydraulics

Mill –  Donderdagochtend 9 mei bracht een afvaardiging van het CDA een werkbezoek aan het Millse bedrijf Nubé Hydraulics. Niet alleen de lokale gemeenteraadsfractie was aanwezig, ook Tweede Kamerlid Erik Ronnes en dé Brabantse kandidaat voor het Europees parlement Tom Berendsen (Breda, nummer drie op de CDA lijst). Ze gingen in gesprek met eigenaar Martin Arts uit Overloon.

Nubé Hydraulic is al jarenlang in Mill gevestigd en produceert manifolds en stuurblokken voor hydraulische systemen. 50% van de producten worden binnen Europa geëxporteerd en de grondstoffen worden veelal in Europa ingekocht. De producten worden onder andere toegepast in de scheepsbouw, offshore, landbouw, bosbouw maar ook bij windmolens, medische industrie en bijvoorbeeld in warmtekrachtcentrales.

Tijdens het gesprek met Martin Arts zijn er vele thema’s besproken, zoals gelijkwaardige spelregels tussen landen. Ook de lokale gemeentelijke infrastructuur en de technische arbeidsmarkt is aan bod gekomen. Mede door de vergrijzing en het tekort aan  technische vakkrachten is het voor veel technische bedrijven een uitdaging om technische vakmensen te werven. Nubé biedt jongeren ook de kans om via BBL- opleidingen het verspaningsvak te leren.  

Tom Berendsen: “Maakbedrijven zoals Nubé spelen een belangrijke rol in de Brabantse economie, ook in de toekomst. Innovatie is essentieel om onze positie in de wereld te behouden. In Brussel wil ik ervoor zorgen dat Brabant kansen kan pakken, dan helpt het als er een directe lijn met onze bedrijven en mensen ligt.”

Directe lijn met Brussel
Fractievoorzitter Mark Janssen van Gaal: ‘Als campagneleider van het CDA in Brabant heb ik veel contact gehad met Tom. Ik heb hem leren kennen als een inhoudelijk sterke kandidaat met veel aandacht voor onze regionale belangen. Een betrokken en betrouwbare collega. Wat ons betreft is Tom Berendsen voor ons de perfecte directe lijn met Brussel’. www.cdamill.nl

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.