Hero Abdulla

Burgerraadslid

Mijn naam is Hero Abdulla en ben sinds 3 jaar woonachtig in de gemeente Moerdijk. Voorheen heb ik >20 jaar in Maassluis gewoond. Rond mijn 5e zijn we als politieke vluchtelingen naar Nederland gevlucht. Als Koerdische heb ik dan ook sinds ik me kan heugen met politiek te maken gehad. Dit maakt ook dat ik altijd interesse heb gehad in politiek, wat voor invloed het op de mensen kan hebben en op wat voor manieren het ingezet kan worden. 

 

Ik ben in 2011 afgestudeerd als mondhygiënist en ben de laatste jaren vooral met management en bestuur binnen de tandheelkunde bezig geweest. Momenteel geef ik les op de Mondzorgkunde opleiding en volg ik de studie MBA in Healthcare management. De reden voor deze studie is omdat ik me zorg breder wil oriënteren omdat ik hier een bijdrage in wil leveren wat optimalisatie en betaalbaar houden betreft. Dit is voor mij ook een aanleiding geweest om politiek actiever te gaan worden als burgerraadslid om te kijken hoe de zorg (het sociale domein) in onze gemeente is geregeld en hoop op die manier een bijdrage te mogen leveren. 

Daarnaast vind ik het heel belangrijk dat we weten wat er echt speelt bij de bewoners. We kunnen namelijk wel een oplossing aandragen maar is dit een oplossing voor wat er echt speelt of waar wij van denken dat het speelt? Hiervoor hebben we veel meer input van verschillende bewoners nodig! 

 

Het klinkt best gek he, iemand met een islamitische achtergrond die voor het CDA kiest? Er zijn echter veel meer overeenkomsten qua normen en waarden dan je zou denken. Zo is het voor mij meer dan vanzelfsprekend dat je zorg draagt voor je naasten, dat je compassie hebt en dat je mensen in hun waarde laat.
Daarnaast geloof ik dat, vooral in deze tijd, we er in het midden met elkaar uit moeten komen. 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.