Willy Witkamp

Bestuurslid

Mijn naam is Willy Witkamp en ben in 1966 geboren in Klundert. Op 6 jarige leeftijd ben ik met mijn ouders, broer en zus naar Zevenbergen verhuisd en daar altijd blijven wonen. En hoewel het schooladvies van de basisschool Torenveld aangaf dat ik Havo/Atheneum kon gaan volgen heb ik doelbewust gekozen voor de  Catharina-Mavo omdat ik het daar leuker vond. In verband met mijn lange studie en drukke banen heb ik pas laat mijn vrouw Yanny leren kennen. Wij zijn in 2002 in Surabaya te Indonesië getrouwd, omdat mijn vrouw daar oorspronkelijk vandaan komt. In 2007 is onze dochter geboren die wij zowel de Nederlandse en Indonesische/Javaanse cultuur meegeven. Onze Nederlands/Indonesische vrienden- en kennissenkring is groot en divers qua verschillende religies. En iedereen houdt rekening met elkaar en toont respect voor elkaars levensbeschouwing. Ikzelf (Katholiek) en mijn vrouw (Protestant) gaan regelmatig naar de Protestantse Indonesisch-Nederlandse kerk in Dordrecht. En de Indonesisch Nederlandse Oecumenische bijeenkomst in Breda.

Ik ben bijzonder gecharmeerd van de oude Oosterse levenshouding dat het niet zozeer gaat om hoeveel geld, status of aanzien je hebt maar dat het  juist gaat om het bereiken van een hoge “innerlijke beschaving”. 

Hobby’s
Fitness en een stukje toeren op mijn motor van het Amerikaanse merk Victory.

CDA 
Na mijn studies ben ik in 1991 lid geworden van het CDJA (jongerenafdeling CDA) en heb mij toen aangesloten bij de afdeling in Roosendaal, waar de sfeer altijd gezellig was temeer omdat we na de vergaderingen gingen  poolen of darten. Kort na mijn lidmaatschap van het CDJA kwam er een telefoontje van het CDA bestuur van Zevenbergen met de vraag of ik zitting wilde nemen in het bestuur. Het is namelijk gebruikelijk binnen het CDA dat men CDJA-ers bij de lokale politiek wilt betrekken. Tot de gemeentelijke herindeling (1997)  maakte ik deel uit van het CDA bestuur van Zevenbergen. In 2001 gebeurde er iets opmerkelijks : de opkomst van Pim Fortuyn. Dit had tot gevolg dat mijn belangstelling voor politiek weer toenam en begin 2002 ben ik toegetreden bij het bestuur van het CDA Moerdijk. Mijn taak is het notuleren van de bestuursvergaderingen en Algemene Leden Vergaderingen.

Opleidingen / werkervaring
Na het voltooien van de HTS studies Technische Natuurkunde differentiatie Besturingstechnologie en Economische Bedrijfstechniek ben ik gaan werken als trainee en later productontwikkelaar in een bedrijf dat koeltechnische apparatuur ontwerpt en produceert voor de voedselindustrie. En de voedselindustrie is de rode draad geworden in mijn gehele loopbaan. Mijn tweede baan was bij een koeltechnische groothandel waar ik als accountmanager verantwoordelijk was voor verkoop van alle componenten die te maken hebben met koelinstallaties en bovendien kocht ik daar alle elektronische koeltechnische apparatuur in. Gedurende die tijd heb ik  het Post-HBO Koudetechniek diploma behaald. Niet kort daarna ben ik gebeld door Stork met de vraag of ik interesse had in een baan als inkoper. Bij Stork bestond namelijk de mogelijkheid om de cursussen NEVI I en II te volgen. Toen er  in 1999 een advertentie voorbij kwam van een bedrijf in de champignon-sector waarin een inkoper werd gezocht  heb ik daarop gereageerd en uiteindelijk is dat mijn huidige werkgever geworden. En na het volgen van Strategisch Inkoopmanagement te Nyenrode (2008) heb ik gezamenlijk met een inkoopadviesbureau 2 jaar lang (2011/2012) diverse inkoop-verbeterprojecten opgesteld en geïmplementeerd en heb het nog steeds prima naar mijn zin.

Met vriendelijke groet,

Willy Witkamp

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.