Klik op de link voor de kandidatenlijst voor de Tweede Kamer. (meer info op cda.nl)

Wopke Hoekstra

Wopke Hoekstra (1975) is sinds 26 oktober 2017 minister van Financiën in het kabinet-Rutte III. Bij de Tweede Kamerverkiezingen van 17 maart 2021 is hij lijsttrekker van het CDA. De heer Hoekstra was van 7 juni 2011 tot 26 oktober 2017 Eerste Kamerlid voor het CDA. Hij was consultant bij adviesbureau McKinsey en bestuurslid van het CDA-Amsterdam. Als Eerste Kamerlid hield hij zich met name bezig met sociale zaken, pensioenwetgeving en veiligheid en justitie. Hij was voorts voorzitter van de commissie CDA-verkiezingsprogramma 2017.

CDA
in de periode 2011-heden: lid Eerste Kamer, minister, kandidaat Tweede Kamer

Peter Omtzig

Pieter Omtzigt (1974) is sinds 26 oktober 2010 lid van de Tweede Kamerfractie van het CDA. Eerder was hij dat van 3 juni 2003 tot 17 juni 2010. In 2012 werd hij met voorkeurstemmen herkozen. De heer Omtzigt studeerde economie en statistiek in Exeter en Rome en promoveerde in 2003 in Florence op een proefschrift, getiteld 'Essays on cointegration''. Daarnaast was hij actief bij de jongerenorganisatie van het CNV. De heer Omtzigt is woordvoerder belastingen, EMU, bankenunie en eurobeleid. Verder houdt hij zich bezig met pensioenen. Sinds 2020 is hij tevens vicefractievoorzitter.

CDA
in de periode 2003-heden: lid Tweede Kamer, kandidaat Tweede Kamer

Inge van Dijk

Ik heb ruime ervaring opgedaan binnen de Lokale Bank in commerciële (zowel zakelijk als particulier) en leidinggevende posities. Daarna de overstap gemaakt naar Rabobank Nederland. Hier vervulde ik de rol van Manager Productmanagement Wonen. Waar ik met een team van circa 30 productmanagers de run en change voor Hypotheken verzorgde. Na anderhalf jaar bij Interim Management Rabobank Nederland vanwaar ik diverse rollen binnen het bedrijvensegment heb vervuld (doel doorstromen als directeur Bedrijven) heb ik destijds gekozen de stap terug naar Rabobank Nederland te maken als lead productmanager binnen het hypothekendomein. Daar vervulde ik ook een rol binnen het MT. In deze rol was ik vanuit de business verantwoordelijk voor het juist prioriteren en keuzes maken uit de grote hoeveelheid aan businesswensen en ook conform deze keuzes gedisciplineerd realiseren in samenwerking met collega's van ICT en Architectuur. Als business nam ik hierin de lead en was ik ook volledig aanspreekbaar en eigenaar. Daarnaast was ik verantwoordelijk voor de Runactiviteiten die parallel gerealiseerd moeten worden om continuïteit te kunnen waarborgen voor onze klanten.

Mijn managementstijl is enthousiast, kritisch en mensgericht. Ik krijg energie van het oplossen van complexe organisatievraagstukken. Een voorbeeld hiervan is hoe de business te verbinden over verschillende ketens heen of de positionering van de Rabobank als Coöperatie in een maatschappij die sterk verandert.

Politiek/bestuurlijk heb ruime politieke ervaring als Fractievoorzitter lokaal in Brabant en Provincievoorzitter (Brabant) van het CDA. In deze laatstgenoemde rol ben ik verantwoordelijk voor het functioneren en samenwerken van de 63 lokale afdelingen binnen Brabant, (strategisch) functioneren van de Provinciale Statenfractie, functioneren van onze landelijke kandidaten en ben ik onderdeel van het landelijk partijbestuur.

Onlangs heb ik de overstap gemaakt van Rabobank naar een rol als Wethouder in Gemert-Bakel.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.