Gemeentehuis weer open!

De coalitiepartijen hebben het coalitieakkoord de titel ‘Mensen voorop in het monument in het Groen’ meegegeven. De coalitie streeft hierbij naar een gemeentelijke organisatie die voor alle inwoners laagdrempelig en toegankelijk moet zijn. De gemeentelijke organisatie is immers van en voor de inwoners. 

CDA Oirschot - De Beerzen vindt dat een vrije inloop in het gemeentehuis op normale tijden vanzelfsprekend moet zijn. Deze wens is dan ook expliciet in het coalitieakkoord opgenomen.

De fractie van het CDA is dan ook blij dat de gemeente per 1 september start met een vrije inloop. Dat betekent dat de receptie tijdens openingstijden van het gemeentehuis opnieuw bemenst is en iedereen weer gewoon binnen kan lopen. Zo kan het afhalen van reisdocumenten weer zonder afspraak plaatsvinden. Voor het aanvragen van reisdocumenten en andere producten moet nog wel een afspraak worden gemaakt.

Heeft u ook ideeën voor een laagdrempelige en toegankelijkere gemeente, laat het ons weten of kom onze eerstvolgende fractievergadering bezoeken op donderdag 24 september om 20.00 uur in café de Zwaan te Middelbeers.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.