20 maart 2018

Samen Doen! in Oirschot

Het CDA staat voor een levendig en veilig Oirschot.

Oirschot, een monument in het groen. Maar wel een levendig en veilig dorp. Dat is waar het CDA Oirschot – de Beerzen op inzet. Inmiddels heb ik, Martien Schoenmakers, er als gepensioneerd man, alweer 4 jaar raadswerk erop zitten. Samen met mijn overige fractieleden heb ik me ingezet om Oirschot, mooier, stabieler en bijzonder te maken. Het CDA is in het sociaal, cultureel leven van Oirschot aardig verankerd en kan zich dan ook de partij noemen die zorg draagt voor de culturele erfgoedwaarde en sociale verbinding in Oirschot.  

Mensen die zich actief inzetten voor een betere samenleving vinden bij het CDA een luisterend oor. Initiatieven vanuit de verenigingen om samen met de gemeente te zorgen voor verbetering van de voorzieningen steunen wij van harte. De ontwikkelingen op sportpark Moorland zijn daar een erg goed voorbeeld van. Maar nu moeten we daar wel doorpakken!

Mensen die het zelf niet kunnen en zorg nodig hebben wil het CDA ondersteunen. De ontwikkeling naar één centraal zorgloket is daarbij van groot belang.  Ik hoop de komende 4 jaar nog voor het CDA mijn raadswerk te kunnen voortzetten. Ik doe dit met veel plezier, voor de mensen en voor Oirschot! Samen Doen!

Naast Martien zetten nog meer Oirschottenaren zich namens het CDA in voor een veilig en leefbaar Oirschot. Eén van hen is Fons Peeters.

Fons Peeters: “Gelukkig is er de laatste jaren veel gebouwd in de gemeente Oirschot, waardoor jongeren en starters een eigen plek hebben kunnen vinden binnen onze gemeente. Wel moeten we aandacht blijven geven aan de leefbaarheid en veiligheid binnen ons dorp. Verkeersveiligheid is iets waar we allemaal dagelijks mee in aanraking komen. Het werken hieraan kan op grotere schaal waarbij we sluipverkeer uit de kernen willen weren, maar ook heel lokaal door de aanpak van specifieke verkeersonveilige situaties. Denk hierbij aan de rotonde bij de Lidl of oversteekplaatsen nabij scholen. Een snelle en veilige aanpak van deze situaties is in het belang van iedereen!”

Fons is 39 jaar, van oorsprong een Beerzenaar, maar nu al ruim 10 jaar wonend in Oirschot.  Als vader van twee kinderen ziet hij dagelijks de grote en kleine knelpunten op het gebied van verkeersveiligheid in het dorp. Als lid van de Pedaleur kan hij genieten van de prachtige omgeving van Oirschot. Fons wil zich de komende jaren als raadslid in gaan zetten voor een nog mooier en veiliger Oirschot.

Artikel gepubliceerd  in Oirschots Weekjournaal, dd. 14-03-2018     

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.