20 maart 2018

Samen Doen! in Spoordonk

Samen Doen! in Spoordonk.

Onze speerpunten voor Spoordonk:

  • Aan de slag met plan "Hart voor Spoordonk"

  • Sportclubs 't Horstje meer zeggenschap

  • Woningen voor jong en oud, duurzaam gebouwd

Onze Spoordonkse kandidaten vertellen u graag waar zij zich voor in gaan zetten!

Als mede oprichter van het leefbaarheidsplatform Dorpscafé Spoordonk besef ik, Joep van de Ven,  als geen ander hoe belangrijk de inzet van vrijwilligers is voor de leefbaarheid van Spoordonk. Gelukkig zijn in Spoordonk veel vrijwilligers actief. Ook op de kandidatenlijst  van CDA Oirschot-de Beerzen staan veel mensen die vrijwilliger zijn.  Ik ben hier als lijsttrekker van het CDA bijzonder trots op. Dit geldt ook voor onze kandidaten in de top 10 die woonachtig zijn in Spoordonk.  Thea van Nunen - van Agt en Art Smulders.

Thea van Nunen:  “Ik ben actief in het dorpsgebeuren in Spoordonk, waarin de korfbalvereniging mij zeer na aan het hart ligt. Maar ook het dorpshuis houdt mij lekker bezig. Belangrijk vind ik dat onze kinderen betaalbaar kunnen wonen in onze gemeente. Inmiddels is onze oudste zoon de gelukkige eigenaar van een CPO-woning in Spoordonk. Ik hoop dat ook de andere kinderen dat geluk nog mogen krijgen. Voor mij is het CDA de partij die hierin meedenkt. “

Art Smulders: “Sinds 2010 ben ik werkzaam bij de Veiligheidsregio Brabant Zuid-Oost als brandweerman. Ik ben in de gelukkige omstandigheid dat ik van mijn hobby ook mijn beroep heb kunnen maken. Ik ben naast beroeps-brandweerman ook nog lid van de vrijwillige brandweer in Oirschot. De vrije tijd die ik nog over heb wil ik graag benutten om iets terug te doen voor de Oirschotse gemeenschap, met name op het gebied van veiligheid en leefbaarheid. Doordat ik gebruik kon maken van een door de gemeente Oirschot beschikbaar gestelde starterslening was het voor mij als vrijgezel financieel haalbaar in Spoordonk op mezelf te gaan wonen. Dit is mooi, want ik woon graag in de gemeente waar ik ben opgegroeid en mijn vrienden heb.”

Gepubliceerd in het Oirschots Weekjournaal, dd. 27-02-2018

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.